Foto: Publicitātes foto. Skats no izrādes "Vēstule cilvēkam"

Jau drīzumā Rīgā gaidāmā Roberta Vilsona un Mihaila Barišņikova monoizrāde "Vēstule cilvēkam" ir viens no tehniski sarežģītākajiem iestudējumiem kāds uzvests Latvijā, pastāstīja viesizrāžu organizētājs Andrejs Žagars.

Pēc Žagara paustā, lai varētu īstenot visas tehniskās prasības, aprīkojumu nācās meklēt pat ārpus Baltijas robežām – tā daļa gaismu ceļo no Itālijas un Francijas, daļa – no Igaunijas. Kopumā izrādes organizēšanā ir iesaistīti vairākus desmitus liela cilvēku komanda, un nepieciešamais aprīkojums tiek gādāts no četrām dažādām valstīm.

"Nozīme ir katrai detaļai – dekorācijām, gaismām, video projekcijām, skaņām un balsīm, tāpēc arī izrāde katru reizi īpaši tiek adaptēta katrai konkrētajai skatuvei. Tā kā Latvijas Nacionālās operas skatuve ir lielāka nekā tās, kur šī izrāde ir uzvesta iepriekš, tas mums sagādāja papildu izaicinājumu," sacīja Žagars.

Pēc slavenā baletdejotāja Vāclava Ņižinska dienasgrāmatas motīviem tapušo monoizrādi "Vēstule cilvēkam" būs iespējams skatīties Latvijas Nacionālajā operā jau pēc nedēļas, proti, Baltijas pirmizrāde būs trešdien, 3. augustā plkst.19:00.

Kopumā "Vēstule cilvēkam" būs skatāma piecus vakarus pēc kārtas – līdz 7. augustam ieskaitot.

Savukārt izrādes trupa un tehniskais aprīkojums Rīgā ierodas jau šo svētdien, 31.jūlijā.

"Gaismu specefekti ir sevišķi svarīga Vilsona daiļrades daļa un šajā jomā nekādas kvalitātes atlaides netiek pieļautas. Mēs pēdējos četrus piecus mēnešus esam aktīvi strādājuši, lai izpildītu detalizēto režisora specifikāciju, lai skatītāji Latvijā varētu baudīt izrādi visaugstākajā kvalitātē," uzsvēra viens no viesizrāžu organizatoriem un kompānijas "Riga Art Festival" pārstāvis Aleksandrs Šenkmans.

Biļetes uz monoizrādi "Vēstule cilvēkam" vēl ir nopērkamas "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un tiešsaistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!