Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ar sešu valstu sportistu dalību un draudzīgu sacensību gaisotni aizvadītās nedēļas nogalē Upesciema Sporta kompleksa petankas laukumos norisinājās trešais starptautiskais šī sporta veida turnīrs "Warriors Cup", kurā piedalījās sešu valstu pārstāvji.

Pēc divu dienu aizrautīgām pāru cīņām, kurās startēja 33 komandu 66 dalībnieki no Mongolijas, Skotijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas un, protams, Latvijas, noskaidrojās sacensību uzvarētāji. Par tiem kļuva viesi no Igaunijas pilsētas Valgas Tīts Katai un Kevins Kangurs, finālā uzvarot skotu duetu Šērlija Lege/Pols Flečers no "Fochabers Petanque Club". Arī trešajā vietā ierindojās Skotijas pāris Robijs Stronahs/Džonijs Vilsons, mačā par bronzas medaļām pārspējot miksēto duetu Altangerels Bajarsaihans (Mongolija)/Igors Markovs (Upesciema "Warriors", Latvija).

Jāpiebilst, ka šī bija trešā pēc kārtas "Warriors Cup" kausa izcīņa Upesciemā ar viskuplāko dalībnieku skaitu. Savukārt svētdien to jau otro reizi kluba vēsturē translēja interneta televīzija.

"Latvijā esam pirmoreiz," pastāstīja Skotijas kluba "Fochabers Petanque Club" viceprezidente Šērlija Lege. "Upesciemā ir lieliski apstākļi petankas izspēlēm. Par šīm sacensībām uzzinājām turnīrā Helsinkos, kurā startējām pagājušajā gadā. Skotijā šobrīd ir apmēram 350 šīs spēles dalībnieku. Mūsu klubā gan ir tikai 12 biedri, taču regulāri pulcējamies uz treniņiem un piedalamies gan pašmāju, gan starptautiskās sacensībās. Es uzskatu, ka petanka ir draudzības, prieka un dažādu tautu iepazīšanās sporta veids. Ar otro un trešo vietu "Warriors Cup" sacensībās esam ļoti apmierināti. To pašu jāsaka par turnīra organizāciju."

"Jūsu valstī esmu jau otro reizi," uzzinājām no Mongolijas Petankas federācijas prezidenta Altangerela Bajarsaihana. "Pirmoreiz viesojos Ventspilī pirms gada, tad arī saņēmu ielūgumu uz Upesciemu. Varēja atbraukt vairāki dalībnieki, taču pēdējā brīdī radās problēmas ar vīzām. Petanka ir tāds sporta veids, kuru var spēlēt no agras bērnības līdz pat solīdam vecumam. Pie mums Mongolijā to spēlējam gan tikai četrus gadus. Pagaidām ir tikai viens klubs, kas apvieno 76 dalībniekus, taču pamazām gūstam arvien jaunus šīs nodarbes entuziastus. Nākamgad būsim klāt atkal, un noteikti kuplākā skaitā."

"Esmu apmierināts ar sacensību norisi," portālam DELFI atklāja šo sacensību galvenais iniciators, Latvijas Petanka sporta federācijas (LPSF) un Upesciema "Warriors" prezidents Juris Silovs. "Sestdien sacensību sekmīgu norisi nedaudz pabojāja lietus, toties otrajā dienā bija brīnišķīgs laiks, ļaujot dalībniekiem pilnvērtīgi nodoties savai iemīļotajai spēlei. Vienmēr jau gribas kaut ko vēl labāku, taču jāuzsver, ka no dalībniekiem esmu saņēmis tikai pozitīvas atsauksmes. Viss ritēja raiti, turklāt draudzīgā gaisotnē. Ieguvēji bija gan sacensību dalībnieki, gan līdzjutēji, gan televīzijas skatītāji. No savas puses vēl tikai vēlos izteikt lielu paldies sacensību galvenajam sekretāram Mārtiņam Jirgensonam, galvenajam tiesnesim Edgaram Silovam, kuram gan nebija daudz darba, jo viss aizritēja bez lieliem un būtiskiem strīdiem. Vēl publisks paldies pienākas Lilitai Ābelītei un Marijai Elizabetei Silovai par ieguldījumu sacensību rīkošanā. Jāatzīstas, ka nākamgad ceturtajam "Warriors Cup" varētu būt pat tik kupls dalībnieku skaits no tālākām ārzemēm, ka mums būs jārīko nevis pāru, bet gan trijnieku izspēles. Tad jau redzēsim. Uz tikšanos nākamgad Upesciemā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!