Foto: Michael Pohn

Latviešu soprāns Kristīne Opolais Vīnes valsts operā spoži debitēja japāņu geišas Čo-Čo-Sanas lomā Džakomo Pučīni operā "Madama Butterfly", pastāstīja Opolais Latvijas koncertturnejas organizators Andrejs Žagars.

Šī ir trešā reize, kad Opolais uzstājas uz Vīnes operas skatuves. Pirmajās divās reizēs 2008. un 2013. viņa gadā uzstājās, dziedot Pučīni operā "Bohēma".

Tikmēr Pučīni traģiskais stāsts par japāņu geišu, tautā sauktu par taurenīti ("butterfly") , kura mīlestības dēļ atsakās no savas ticības, radiem un pat tautības, taču galu galā viņas sirds tiek salauzta, Jozefa Gīlena (Josef Gielen) režijā uz Vīnes operas skatuves šogad tika izrādīta 375. reizi.

"Latviešu solistes sniegums bija pārliecinošs, sevišķi dažādās dramatisma pakāpes tēlojumā un vokālajā izpildījumā no maiguma, neaizsargātības līdz pašiznīcināšanai. Īpaši spēcīgs un spilgts bija Opolais dziedājums otrā cēliena ārijā "Un bel di vedremo"," raksta "Wiener Zeitung" autors Daniels Vāgners.

Pati soliste intervijā Austrijas kultūras izdevumam "Der Neue Merker" atzina, ka no visām Pučini operām tieši šī loma viņai ir vistuvākā.

Jau drīz par Pučīni pirmo lēdiju sauktā Kristīne Opolais priecēs mūzikas mīļotājus arī Latvijā. Pirmais koncerts norisināsies 30. septembrī Liepājā, "Lielajā dzintarā", pēc tam 2. oktobrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", bet turneja noslēgsies 4. oktobrī Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā.

Koncertos Kristīne Opolais muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā. Biļetes ir pieejamas gan koncertu norises vietu kasēs, gan "Biļešu Paradīze" interneta vietnē un tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!