Foto: Publicitātes attēls

Ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" aizsācējs Raimonds Elbakjans saņēmis Eiropas Sporta nedēļas izcilības galveno balvu "#BeActive Local Hero", informēja Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP).

Šo balvu Eiropas Komisija pasniedz personībai, kas ar savu darbību īpašā veidā būtiski ietekmē kādas sabiedrības daļas dzīvesveidu, veicina un popularizē sportu un fiziskās aktivitātes. Starp trijiem Eiropas valstu finālistiem savās kategorijās iekļuva arī Jelgavas 4. vidusskola un AS "Swedbank". Balvu ieguvēji godināti 15. septembra vakarā Briselē īpašā Eiropa Sporta nedēļas balvas "#BeActive Awards 2016" ceremonijā, uz kuru bija devušies arī visi Latvijas finālisti.

"Ghetto Games "līderis Raimonds Elbakjans norādīja, ka ir patiesi priecīgs un pateicīgs par šo balvu. ""Ghetto" ģimene - tā ir mīlestība un smags darbs 8 gadu garumā. Dienu no dienas esam strādājuši, lai radītu platformu personību attīstībai katram Latvijas jaunietim. Esam tik dažādi un amplitūda reizēm šķiet nereāla. Tomēr tieši tāpēc izdodas parūpēties vienam par otru. Palīdzot citiem piepildīt sapņus, nostiprinās pašcieņa un atbildība. Katra nozieguma, katra pāri nodarījuma pamatā ir cieņas trūkums. Tāpēc mācamies respektēt viens otru un galvenais ir nebaidīties uzdrīkstēties. "Ghetto Games" galvenās vērtības ir mīlestība, draudzība un līdzcietība. Radītais koncepts "Zāles nelabvēlīgām apkaimēm" paredz veselīga dzīvesveida piemēra radīšanu un sportisku aktivitāšu apvienošanu ar galvu reibinošiem šoviem. Tā ir kopiena, kuras gaitām var sekot līdzi ar "Ghetto TV" un sociālo tīklu palīdzību," sacīja Elbakjans.

"Raimonda Elbakjana aizsāktā "Ghetto" kustība, kas nu jau pāraugusi Latvijas robežas un kuras pozitīvās ambīcijas sniedzas vēl stipri tālāk, ir spilgts piemērs, kā personība var mainīt būtiskas sabiedrības daļas dzīvesveidu, šajā gadījumā – būtiskas jauniešu daļas ikdienu, viņiem liekot ne vien novērtē kustības un sportiskuma nozīmi dzīvē, bet palīdzot jauniešiem kļūt par personībām – mācot cīnīties un sasniegt mērķi, mācot zaudēt, kļūdīties un kļūdām mācīties. Šis ir unikāls novērtējums visas "Ghetto" komandas darbam, no kura mācīties ikvienam," uzsver LSFP Prezidents Einars Fogelis.

Eiropas Komisija augstu novērtējusi arī divu pārējo Latvijas finālistu - Jelgavas 4. vidusskolas un AS "Swedbank" – ieguldījumu tādas vides veidošanā, kas veicinātu skolēnu un strādājošo aktīvu un veselīgu ikdienas ieradumu veidošanu. Jelgavas 4. vidusskola ir viena no pirmajām un aktīvākajām dalībniecēm Latvijas Olimpiskās komitejas organizētajos projektos - "Olimpiskā diena" un "Sporto visa klase". Kopš 2012. gada skola piedāvā specializēto sporta programmu ar sporta nodarbībām katru dienu. Sporta skolotāja Nataļja Gorškova pērn ieguva Izglītības un zinātnes ministrijas balvu – "Gada sporta skolotājs."

Pēc atgriešanās sporta skolotāja N.Gorškova uzsver fantastiskās sajūtas un lepnumu par sasniegumiem, iekļūstot finālistu vidū Eiropā: "Tas dos papildu motivāciju visam kolektīvam turpināt iesākto. Turklāt, iespējams, nākotnē skolā varētu realizēt kādu no jaunām idejām, kas aizgūtas brauciena laikā uz Briseli."

Savukārt AS "Swedbank" ir lielisks piemērs, kā uzņēmums rūpējas par strādājošo fizisko labsajūtu, nodrošinot darbiniekiem ne vien sporta nodarbības iekļaujošu veselības apdrošināšanu, bet arī ierīkojot sporta zāli un treneru vadītas sporta nodarbības, pieļaujot elastīgu darba laiku, lai atvieglotu sportošanas iekļaušanu ikdienas ritmā.

"Šogad aprit 20 gadi kopš AS "Swedbank" apzināti veicina savu strādājošo iesaisti dažādos pasākumos ārpus darba. Mēs esam pateikuši, ka ir pieņemami veltī laiku sportam arī darba laikā un atvēruši bankas centrālajā ēkā sporta zāli. Pozitīvais rezultāts ir acīmredzams, piemēram, arvien vairāk darbinieku izvēlas pēc darba nevis sēdēt sastrēgumā, bet pirms došanās mājās apmeklēt sporta zāli."

"#BeActive Awards" ir Eiropas Komisijas Eiropas Sporta nedēļas ietvaros izveidota izcilības balva. Sporta nedēļa Latvijā sāksies jau piektdien,17. septembrī, ar Latvijā vēl nebijušu 12 stundu "Florbola maratonu" Rīgā, pie Brīvības pieminekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!