Latvijas Universitāte (LU) saņēmusi ziedojumu viena miljona eiro apmērā. Ziedojumu pārskaitījis Latvijas uzņēmums "Mikrotīkls", kas plašāk pazīstams ar zīmolu "MikroTik", liecina fonda publicētā informācija.

Ziņots, ka "Mikrotīkls" pērnā gada nogalē ziedoja vienu miljonu eiro Bērnu slimnīcas fondam, kļūstot par tā lielāko ziedotāju.

Kā skaidro kompānija, tā ir gandarīta par līdzšinējo sadarbību ar LU un Latvijas Universitātes Fondu. Pateicoties uzņēmuma ziedojumam 2015. gada nogalē, LU Fonds šogad ir atbalstījis 12 universitātes projektus par kopumā 424 tūkstošiem eiro.

"Ziedojums uzliek lielu atbildības sajūtu un dod stimulu un enerģiju saskatīt plašākus apvāršņus, lai mēs varētu kādu dienu lepoties ar Nobela prēmijas cienīgiem zinātniekiem un viņu atklājumiem," norāda LU Fonda izpilddirektore un valdes locekle Laila Kundziņa-Zvejniece, solot gādāt par to, lai ziedojuma izlietošana sniegtu maksimāli lielu efektu studiju vides uzlabošanā un pētniecības kvalitātē LU.

Kopējā mecenāta saziedotā summa universitātei ir 1,5 miljoni eiro, kas padara SIA "Mikrotīkls" par vienu no visu laiku lielākajiem LU atbalstītājiem.

"Mikrotīkls" ražo bezvadu interneta maršrutēšanas iekārtas jeb "rūterus" un izgatavo programmatūras. Uzņēmums savu produkciju galvenokārt eksportē.

Pērn kompānija strādāja ar 202,395 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 49,5% vairāk nekā 2014. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 78,4%, sasniedzot 61,367 miljonus eiro, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais "Mikrotīkla" gada pārskats.

Uzņēmuma īpašnieki vienādās daļās ir Arnis Riekstiņš (labajā pusē) un ASV pilsonis Džons Martins Tallijs.

Foto: LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!