Foto: RIA Novosti/Scanpix
Viens no svarīgākajiem cilvēkiem rokmūzikas vēsturē, ģitārists Čaks Berijs, kurš 18. oktobrī svinēja 90 gadu jubileju, paziņojis, ka nākamgad izdos jaunu albumu – pirmo studijas ierakstu 38 gadu laikā, vēsta medijs "Billboard".

Leģendārās dziesmas "Johnny B. Goode" autora gaidāmais albums "Chuck" būs pirmais Berija ieraksts kopš 1979. gada "Rock it". Albumā galvenokārt būšot iekļautas oriģināldziesmas, ko sacerējis un producējis pats Berijs.

"Šis ieraksts ir veltījums manai mīļotajai Todijai," sacīja Berijs, runādams par savu sievu, Temetu Beriju. "Mana mīļā, es kļūstu vecs. Esmu daudz strādājis pie šī ieraksta. Tagad varu atstāt šo arodu." Albumā "Chuck" būs dzirdama ilggadējā Berija pavadošā grupa, kurā spēlē arī viņa bērni – ģitārists Čārlzs Berijs juniors un mutes harmonikas spēlmane Ingrīda Berija. Vēl pavadošajā grupā muzicē basists Džimijs Marsala, kurš ar Beriju uzstājas jau četrdesmit gadu.

Čaks Berijs bija viens no pirmajiem, kuru ierakstīja Rokenrola slavas zālē 1986. gadā. Čaks Berijs bijis viens no mūziķiem, kurš piecdesmitajos gados lika pamatus rokenrola mūzikai, sacerot un izpildot dziesmas elektriskajai ģitārai; dziesmas, kurās sapludināts kantrī, blūzs un R&B.

Šā gada 18. oktobris bija ne tikai Berija 90. dzimšanas diena, bet arī 30. gadadiena kopš publiskota Teilora Hakforda dokumentālā filma "Chuck Berry: Hail! Hail! Rock'n'Roll", kurā izsekots līdzi tam, kā "Rolling Stones" ģitārists Kīts Ričardss rīko Berija jubilejai veltītus koncertus.

"Billboard" ziņo, ka Berijs laika posmā starp piecdesmitajiem un septiņdesmitajiem izdevis vairāk kā 20 albumu, taču 1979. gadā viņš pārtraucis studijas ierakstu veikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!