Foto: Publicitātes foto
Jaks Vainomā un Tanja Savikurki izcīnījuši uzvaru Vīnē notikušajā Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) pasaules čempionātā 10 dejās, kļūstot par pirmo Somijas pāri, kuram izdevies izcīnīt pasaules čempionu titulu. Latvijas dejotāji Marts Puniņš un Dana Jākobsone iekļuva pusfinālā un 34 pāru konkurencē ieņēma 10. vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses dienests.

Pēc atkārtotas uzvaras 2015. gada rudenī karjeru pabeidza slovēņi Miha Vodičars/Nadja Bičkova, līdz ar to vakants kļuva čempionu tituls, uz ko pretendēja trīs pāri.

Pēc standartdejām (ST) dejām finālā vadībā izvirzījās Danils Ulanovs/Katerina Isakoviča no Kipras, bet turpat tuvumā bija arī Jaks Vainomā un Tanja Savikurki. Arī Latīņamerikas (LA) dejās somi uzrādīja otro rezultātu, bet ar to pietika, lai pagājušā gada bronzas medaļas ieguvēji un 2014. gada Eiropas čempioni pirmo reizi uzvarētu arī pasaules čempionātā. Līdz šim Somijai labākais panākums bija trīs sudraba medaļas, ko no 1999. līdz 2001. gadam profesionāļiem LA dejās izcīnīja Juka Hāpalainens un Sirpa Sūtari.

Iepriekš Ukrainu, tagad Kipru pārstāvošie Krievijas dejotāji Ulanovs un Isakoviča LA dejās bija ceturtie, bet kopvērtējumā jau trešo čempionātu pēc kārtas viņi ieguva otro vietu. Uzvarot visās piecās LA dejās, šā gada Eiropas čempioni Gorodilovs/Bergmanova no 5. vietas ST dejās pakāpās uz trešo kopvērtējumā. Līdz ar to pēc 16 gadiem Igaunijai atkal ir bronzas medaļa. Ceturto vietu ieguva pirms divām nedēļām Rīgā Pasaules kausā uzvarējušie kanādieši, bet fināla sešinieku noslēdza čehi un krievi. Pārsteidzoši, ka ārpus fināla septītie palika Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji no Vācijas.

Latvijas pārim Martam Puniņam un Danai Jākobsonei, kuri pasaules kausā Rīgā ieguva otro vietu, izdevās sasniegt gaidīto pusfināla divpadsmitnieku un ieņemt 10. vietu. Šogad Eiropas čempionātā viņi bija devītie, bet 10. vieta ir labākais rezultāts koknesiešiem pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!