Foto: Agnese Zeltiņa

Latvijas Nacionālajā operā 8. decembrī notiks Pētera Čaikovska operas "Jevgeņijs Oņegins" jauniestudējuma pirmizrāde, ko iestudējusi aktrise un režisore Rēzija Kalniņa un muzikālais vadītājs, diriģents Ainārs Rubiķis. Kostīmus izrādei veidojusi pazīstamā zīmola "Amoralle" radītāja un dizainere Inese Ozola.

Radošajā komandā darbojas arī diriģents Jānis Liepiņš, scenogrāfs Mihails Kramenko, kustību režisore ir Ilze Zīriņa un gaismu mākslinieks – Sergejs Skorņeckis.

Titullomu interpretēs Jānis Apeinis vai Rihards Mačanovskis, Tatjana būs Dana Bramane vai Evija Martinsone, Ļenskis - Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs vai Juris Jope, Olga – Oksana Volkova vai Laura Grecka, Gremins – Krišjānis Norvelis vai Romāns Poļisadovs, Larina – Kristīne Zadovska vai Aira Rūrāne, Aukle – Ilona Bagele vai Andžella Goba.

Pētera Čaikovska opera "Jevgeņijs Oņegins" pasaules pirmizrādi piedzīvoja 1879. gadā Maskavas Mazajā teātrī. Pēc Aleksandra Puškina romāna dzejā motīviem operas libretu radīja pats komponists un viņa domubiedrs Konstantīns Šilovskis. Rīgā "Jevgeņijs Oņegins" pirmo reizi iestudēts jau 1896. gadā. Jaunais iestudējums būs divpadsmitais šīs operas uzvedums Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!