Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 11 punktus, taču desmit sekundes pirms pamatlaika beigām nerealizēja svarīgu tālmetienu, viņa pārstāvētajai Sanantonio "Spurs" ciešot zaudējumu.

"Spurs" savā laukumā ar rezultātu 107:109 (23:23, 36:30, 30:30, 18:26) piekāpās Milvoki "Bukcs". Līdz ar zaudējumu pārtrūka "Spurs" trīs uzvaru sērija.

No otrās ceturtdaļas līdz spēles pēdējām minūtēm "Spurs" atradās vadībā, taču trīsaprus minūtes pirms pamatlaika beigām to zaudēja. Atspēlējoties, Bertāns vispirms iemeta vienu "trejaci", bet otrs viņa tālmetiens desmit sekundes pirms finālsvilpes bija neprecīzs.

Bertāns, kurš iepriekšējā mačā laboja savu NBA rezultativitātes rekordu, šoreiz laukumā bija 18 minūtes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un trīs no sešiem tālmetieniem.

Tāpat viņam divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, divas kļūdas un divas piezīmes. "Spurs" ar Bertānu laukumā iemeta par astoņiem punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Mājiniekiem rezultatīvākais bija Kavai Lenards, kurš guva 30 punktus un savāca septiņas atlēkušās bumbas, bet pa 14 punktiem guva Denijs Grīns, Tonijs Pārkers un Džonantans Saimonss.

Savukārt "Bucks" rindās ar 28 punktiem izcēlās Maikls Bīslijs, 22 punkti Džabari Pārkeram, bet komandas līderis Jannis Adetokunbo slimības dēļ laukumā pavadīja vien deviņas minūtes, paliekot bez punktiem.

Bertāns šajā spēlē laukumā nāca pirmās ceturtdaļas vidū, kad rezultāta tablo vēstīja 15:12 "Spurs" labā. Pēc pāris minūtēm latvietis atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Saimonsa "trejacī", kā arī pats grozā iemeta vienu trīspunktnieku (21:16). Savukārt otrā laukuma galā latvietis nobloķēja Gregu Monro, taču pretinieks ar atkārtotu metienu divus punktus atguva.

Mača pirmais ceturksnis noslēdzās neizšķirti 23:23, bet otrās ceturtdaļas sākumā Sanantonio basketbolisti veica izrāvienu 13:2, divus punktus pēc aizskriešanas vienatnē no pretinieka gūstot arī Bertānam. Pēc ceturtdaļā nospēlētām piecām minūtēm rūjienietis tika nomainīts (41:30). Ceturkšņa turpinājumā sadila "Spurs" pārsvars, viesiem pirmo puslaiku uzvarot ar plus sešiem punktiem (59:53).

Nākamreiz Bertāns laukumā parādījās trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām , kad "Spurs" atradās vadībā ar 79:75, bet pēc pāris kļūdām ceturtās ceturtdaļas sākumā viņš tika nomainīts. Trīarpus minūtes pirms pamatlaika beigām viesi panāca neizšķirtu 101:101, bet pusminūti vēlāk arī izvirzījās vadībā. Mēģinot atspēlēties, Gregs Popovičs laida laukumā Bertānu, kurš divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām ar precīzu tālmetienu panāca 104:105.

Savukārt pusminūti vēlāk Denijs Grīns ar "trīnīša" palīdzību izvirzīja vadībā mājiniekus, taču otrā laukuma galā ar to pašu atbildēja Malkolms Brogdons, tādējādi atjaunojot "Bucks" komandai punkta pārsvaru. Desmit sekundes pirms spēles beigām Bertānam bija lieliska iespēja kļūt par mača varoni, taču šoreiz viņa mestais tālmetiens spītīgi atsitās pret groza stīpu. Atlēkušo bumbu ieguva pretinieki, pret kuriem nekavējoties tika pārkāpti noteikumi. Brogdons realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet "Spurs" komandā pēdējo metienu nerealizēja Manu Džinobili, tādējādi laukuma saimnieki cieta zaudējumu 107:109.

Sanantonio komanda ar 30 uzvarām 38 mačos ir visas līgas un Rietumu konferences otra spēcīgākā vienība, atpaliekot vien no Goldensteitas "Warriors", kam ir par diviem panākumiem vairāk. Tikmēr "Bucks" ar 19 uzvarām 37 spēlēs ir septītā Austrumu konfernecē, kur Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" ar 17 panākumiem 38 cīņās ir 11.pozīcijā.

Iepriekšējā mačā Bertāns guva 21 punktu, labojot savu NBA karjeras rezultativitātes rekordu.

Spurs" nākamo maču aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems Losandželosas "Lakers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!