Foto: F64

Neievērojot starptautiskās antidopinga kodeksa prasības, finansējums samazināts trīs olimpisko spēļu dalībniekam, džudistam Jevgeņijam Borodavko, informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

LOK informē, ka vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016. gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir konstatējusi minētos pārkāpumus un norādīto procedūru neievērošanu, tāpēc ir pieņemts lēmums samazināt Latvijas Olimpiešu Sociālā fonda izmaksājamo pabalstu apmēru trim Latvijas sportistiem laika posmā 2017.gada 1.janvāris – 31.marts.

Ziņots, ka finansējums 100% apmērā pārtraukts jaunajam šāvējam Emīlam Vasermanim. LOK informē, ka pārējie divi sportisti, kas nav ievērojuši noteikumus, ir Borodavko un vingrotāja Valērija Grišāne. Šiem abiem sportistiem un viņu treneriem samazināts finansējums par 50%.

LOK uzsver, ka atkārtotu pārkāpumu gadījumā var tikt izskatīts jautājums par līguma laušanu ar sportistu un viņu iespējamo atskaitīšanu no LOV sastāva.

30 gadus vecais Borodavko savulaik ļoti veiksmīgi startēja junioru čempionātos pasaules un Eiropas līmenī, vēlāk trīs reizes izcīnījis medaļas arī Eiropas čempionātā pieaugušajiem. 2008. gadā Pekinā viņš debitēja olimpiskajās spēlēs, izstājoties jau pirmajā kārtā. Pēc četriem gadiem Londonā un pērn Rio viņš piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā. Pēc Rio olimpiskajām spēlēm sportista treneris Oļegs Baskins izteicās, ka nav skaidrība par Borodavko nākotni, pieļaujot, ka viņš varētu arī domāt par sportista karjeras beigšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!