Foto: aculiecienieks
Vēl vienu pārsteigumu Latvijas hokeja virslīgas mačā trešdien sarūpējusi "Rīga", kas savā laukumā ar 4:2 (3:2, 1:0, 0:0) pārspēja turnīra līdervienību "Zemgale"/LLU.

Rīdziniekiem ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Oļegs Šišļaņņikovs un Emīls Potāpovs.

Astotajā minūtē "Rīga" ar 16 sekunžu intervālu guva divus vārtus, panākot 2:0, kad izcēlās Elvis Dins Kalnbērziņš un Ņikita Jengašovs, bet neilgu brīdi vēlāk Raivis Kurnigins samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Mača 17. minūtē Potāpovs atjaunoja divu vārtu pārsvaru par labu mājiniekiem, taču pirmā perioda noslēdzošajā minūtē mazākumā Artjoms Ogorodņikovs atkal rīdzinieku pārsvaru uz tablo padarīja minimālu.

Jelgavas komandai gan nebija lemts atspēlēties, turklāt 40. minūtē Šišļaņņikovs uzstādīja šīs cīņas galarezultātu.

Pirms nedēļas "Rīga" jau parūpējās par pārsteigumu, kad ar 2:1 pieveica ambiciozo "Kurbadu".

Kopvērtējumā līdere ar 54 punktiem 25 spēlēs joprojām ir "Zemgale"/LLU, bet divus punktus tai zaudē "Mogo", kas gan ir aizvadījusi divas spēles mazāk. Savukārt "Kurbads" ar 44 punktiem 22 cīņās ir trešajā pozīcijā.

Valsts čempionei "Liepājai" ir 33 punkti 21 spēlē, bet piektajā vietā ar 27 punktiem 21 mačā tagad ir "Rīga". Tālāk ar 26 punktiem 24 spēlēs seko "Prizma", kamēr "Pārdaugava" 23 cīņās tikusi pie viena punkta.

Šosezon turnīrā startē septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Pateicoties "Optibet" atbalstam, šogad atkal norisinās Latvijas kausa izcīņa hokejā, kā arī tika aizvadīta Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17. februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā "trīs pret trīs".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!