Foto: DELFI Aculiecinieks

Sestdien, 14. janvārī, Jelgavas ledus hallē aizvadīta pirmā pusfināla "Optibet sporta bāra" Latvijas Kausa izcīņas hokejā spēle, kurā tikās "Zemgale/LLU" un "Mogo". Jelgavnieku komanda pašaizliedzīgi cīnījās, tomēr rīdzinieki izrādījās veiksmīgāki, ledus saimniekiem sagādājot rūgtu zaudējumu ar rezultātu – 1:3 (0:1; 1:1; 0:1).

"Pirmo trešdaļu aktīvi uzsāka HK "Mogo" spēlētāji, uzreiz pārņemot spēles vadību un ripas kontroli savās rokās. HK "Zemgale/LLU" spēlētāji atšķirībā no iepriekšējām Virslīgas spēlēm, bija atbilstošā ātrumā un nosakņojumā, lai neatpaliktu no pretiniekiem. Kad ledus saimnieki izveidoja bīstamu situāciju, uzreiz izcēlās dūru cīņa, ka rezultātā abas komandas palika uz laukuma ar četriem spēlētājiem. HK "Mogo" šajā sastāvā tomēr bija veiksmīgāki un spēles rezultātu atklāja uzbrucējs Elviss Želubovskis – 0:1. Pēc pirmajiem gūtiem vārtiem, komandas pārgāja uz atklātāku hokeju ar ātriem pretuzbrukumiem. Tomēr abu komandu vārtsargu spēle neļāva vairs mainīt spēles rezultātu pirmā trešdaļā, pat neskatoties uz iespējām spēlēt nevienlīdzīgos sastāvos.

Otrās trešdaļas sākumā HK "Mogo" turpināja saglabāt pārsvaru, bet jelgavnieki manāmi pielika ātrumu, kā rezultātā spēles kontrole pārgāja viņu rokās. Izmantot šo pārākumu ledus saimniekiem neizdevās, jo tika nopelnīti divi noraidījumi un nācās spēlēt lielā mazākumā. Brīdī, kad atlika tikai septiņas sekundes, lai sodītie iznāktu uz ledus, uz vārtsarga Riharda Cimermaņa vārtiem tiek nozīmēts soda metiens, kuru precīzi realizēja Rinalds Cinsks un dodot viesiem lielāku pārliecību – 0:2. Toties jelgavniekiem uzreiz tika dota iespēja labot situāciju, jo arī HK "Mogo" nonāca lielā mazākumā. HK "Zemgale/LLU" neveiksmīgi šturmēja Renāra Kazanova sargātos vārtus, bet spēja tajos ieraidīt jau vienādos sastāvos. Pēc Reiņa Švēdenberga piespēles, aizsargs Eduards Hugo Jansons no pretinieka aizsardzības zonas vidus aizslidoja atpakaļ uz zilo līniju, veicot precīzu metienu, kuru vārtsargs neredzēja spēlētāju aizsegā – 1:2. Jelgavnieki turpināja kontrolēt spēli un bez pārtraukuma uzbrukt uz rīdzinieku vārtiem. Trešdaļas izskaņā HK "Mogo" trīsdesmit sekunžu laikā nopelnīja trīs noraidījumus un atkal paliekot tikai trijatā pret pieciem jelgavniekiem, kuri nespēja izmantot šo iespēju.

Trešā trešdaļā HK "Zemgale/LLU" uzsāka spēlēt ar lielo vairākumu, bet pārsteidzoši piesardzīgā spēles maniere neļāva viņiem izlīdzināt spēles rezultātu. Vienādos sastāvos komandas pārgāja uz atklātāku spēli ar garām piespēlēm, bet ne tik aktīvi, kā pirmajās divās trešdaļās, radot tā saucamās "šupoles", kad pārsvars nav nevienam. Šajā brīdī HK "Mogo" meistarība noveda pie veiksmīgi gūtiem vārtiem. Iemetienā jelgavnieku aizsardzības zonā ripu uzvar Raimonds Vilkoits, bet Edgars Kurmis negaidot izdara metienu un gūst trešos vārtus – 1:3. HK "Zemgale/LLU" spēlētāji kāpināja savu ātrumu un brīžiem bija gatava ienest ripu pretinieka vārtos ar visu vārtsargu, bet šoreiz tam nebija lemts notikt un nācās atzīt nepatīkamu zaudējumu pirmā pusfināla spēlē. Otrā spēle būs jāaizvada izbraukumā pirmdien, 16. janvārī. Spēle notiks Rīgā, Mogo ledus hallē un sāksies pulksten19:30. Lai tiktu kausa fināla HK "Zemgale/LLU" būs jāuzvar ar vairāk nekā divu vārtu pārsvaru. "

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!