Foto: Sputnik/Scanpix

Pērnās sezonas Gagarina kausa ieguvēja Magņitogorskas "Metallurg" piektdien savā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čeļabinskas "Traktor".

Uzvaru Magņitogorskas komandai atnesa aizsarga Krisa Lī precīzais "bullītis".

Tikmēr "Metallurg" līderis Sergejs Mozjakins šodien ar rezultativitāti neizcēlās, līdz ar to viņam neizdevās gūt savu tūkstošo punktu Krievijas čempionātos.

Lielisku sniegumu abu komandu vārtos demonstrēja vārtsargi. Mājinieku rindās talantīgais Iļja Samsonovs atvairīja visas jeb 31 pretinieku mesto ripu, bet Vasīlijis Demčenko "Traktor" vārtos tvēra visas 33 "Metallurg" hokejistu raidītās ripas.

"Metallurg" regulāro čempionātu noslēdza ar 124 punktiem 60 spēlēs un pārliecinošu uzvaru Austrumu konferencē. Tikmēr "Traktor" tika pie 97 punktiem, ieņemot ceturto vietu.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies sestdien un pirms pēdējām spēlēm ir zināmas 14 no 16 komandām, kas cīnīsies par Gagarina kausu. Divas vakances vēl ir Austrumu konferencē, kur par pēdējām ceļazīmēm cīnās Pekinas "Kuņluņ Red Star", Oskara Bārtuļa Vladivostokas "Admiral" un Novosibirskas "Sibirj". Pekinas un Vladivostokas komandas "Sibirj" apsteidz par diviem punktiem.

Tāpat pēdējā spēļu dienā noskaidrosies regulārā čempionāta uzvarētāja, par šo godu cīnoties Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA komandām. Abas vienības guvušas pa 134 punktiem, taču maskavieši izcīnījuši par divām uzvarām pamatlaikā vairāk.

Tāpat sezonas pēdējo maču aizvadīs izslēgšanas turnīru nesasniegusī Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā uzņems Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!