Foto: AP/Scanpix

Tirdzniecībā ASV nonācis BMW 7. sērijas limuzīns (E38 – rūpnīcas indekss), kurā savulaik tika nošauts leģendārais hiphopa mākslinieks Tupaks Šakurs. Pašreizējais īpašnieks par šo spēkratu vēlas saņemt pusotru miljonu dolāru (1,4 miljoni eiro).

Šakurs, kurš plašāk bija pazīstams ar skatuves vārdu 2Pac, tika nogalināts 1996. gadā Lasvegasā. Ļaundari atklāja pa viņu uguni no blakus braucošās automašīnas, kamēr Šakurs sēdēja šī BMW pasažiera sēdeklī. Šakurs pēc pāris dienām nomira slimnīcā, bet slepkavas tā arī nav notverti līdz pat šai dienai.

Pēc šī nozieguma "BMW 750iAL" limuzīnu policija konfiscēja, bet pēc izmeklēšanas pārdeva kādai privātpersonai. Kopš tā laika automobilis ticis pārdots vairākas reizes un ir ticis saremontēts. Ložu pēdas palikušas tikai durvju apdarē interjera pusē. Šobrīd šī BMW nobraukums ir 145 tūkstoši kilometru.

Šī nav pirmā ar Tupaku Šakuru saistītā automobiļa izsole. Pērn par 340 tūkstošiem dolāru tika pārdots hiphopa mākslinieka 1996. gada "Hummer H1" bezceļnieks.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!