Foto: AP/Scanpix
Diviem strītreiseriem, kuri Berlīnes ielās sarīkoja nelegālas sacīkstes, kuru rezultātā gāja bojā cilvēks, tiesa piespriedusi mūža ieslodzījumu.

Apsūdzība norādīja, ka, neskatoties uz to, ka apsūdzētie nevēlējās nevienu nogalināt, viņi ņēma vērā šādas iespējamās sekas, ar spēkratiem neprātīgi traucoties pa Berlīnes centra ielām.

Tik bargs sods par agresīvu braukšanu Vācijā pieņemts pirmo reizi, atzīmē aģentūra "dpa". Tiesa nodarījumu interpretēja kā slepkavību, nevis nogalināšanu aiz neuzmanības.

Divi 25 un 28 gadus vecie vīrieši – Hamdi H. un Marvins N. – nelegālās sacīkstes sarīkoja pērnā gada 1. februārī. Netālu no Berlīnes lielveikala "KaDeWe" viens no strītreiseriem taranēja džipu, kura 69 gadus vecais vadītājs gāja bojā. Ātrums, kurā notika sadursme, bijis ap 160 km/h.

Psihologs, kurš tiesai sniedza atzinumu, norādīja, ka vienam no apsūdzētajiem ir "pārlieku augsts pašvērtējums – sacīkstēs viņš vēlējies uzvarēt par katru cenu sava ego apmierināšanai" un viņš "neatzīst savu vainu".

Tiesas spriedums pagaidām nav stājies spēkā, jo to var vēl pārsūdzēt, ko notiesāto advokāts sola arī darīt. Ja arī nākamās instances tiesa nodarījumu interpretēs kā slepkavību, par to tik un tā draud vismaz 15 gadu cietumsods.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!