Foto: Publicitātes attēls
Julius Meinl iedvesmo tūkstošiem cilvēku, lai norēķinātos par savu kafiju dzejā "Maksā ar dzejoli" ,ikgadējā pasākumā. Kā liecina nesen veiktās Julius Meinl aptaujas, vairāk nekā 80 procenti cilvēku, jūtas vīlušies pašreizējā struktūrā pasaulē; 4 no 5 respondentiem norādīja, kā atvērt iedvesmu, lai palīdzētu viņiem mainīt viedokli par situāciju uz labo pusi. Šie pētījumi kļuva par pamatu starptautiskā pasākumā "Pay with a Poem". Pasākums palīdz dalīties ar optimismu, dzerot kafiju ar tūkstošiem līdzīgi domājošiem cilvēkiem visā pasaulē.

Piedāvājot kafijas dzirksteles iedvesmu mums visiem, Austrijas zīmols aicina ikvienu, kas vēlas apmeklēt Pasaules Dzejas dienu (2017.g.21.martā), Rīgā, Jūrmalā un Liepājā. Tiem, kas raksta dzeju, to var izmantot kā apmaksas veidu, lai norēķinātos par kafiju.

Neskatoties uz to, ka aptaujas respondenti atzina, ka radošums palīdz atvērt optimistisku skatījumu uz dzīvi, mazāk nekā 1 no 10 respondentiem norādīja, ka tagad interesējās par dzeju. Lai gan 43% respondenti teica, ka rakstīja dzeju bērnībā, bet vairāk nekā puse neatgriezās pie dzejas.

Atbildot uz to, Vīnes kafijas ražotājs, rada nozīmīgu un pārliecinošu misiju: mudināt iekšējos dzejniekus dažādās pasaules daļās un parādīt dzejas spēku cīņā pret pesimismu un rutīnu ikdienas dzīvē.

Kopā ar Julius Meinl daloties ar dzejas aizrautību, Cafe ART direktore (Julius Meinl pārstāvis Baltijā) Darja Šahova atzīst: "Ir pārsteidzoši, bet mēs saņēmām atzinību, gan no kafejnīcām, gan no apmeklētājiem, kuri ieradās pagājušajā gadā ar jau iepriekš sagatavotiem dzejoļiem un daži pat pārsteidza viesmīļus lasot dzeju. Pēc garās ziemas, tik ļoti gribās poētisko noskaņu - "Maksā ar dzejoli" - tas ir labs veids, lai ar saviem draugiem vai ģimenes locekļiem apmeklētu kafejnīcu, labi pavadītu laiku un sagaidītu ilgi gaidīto pavasari".

Runājot par šo pasākumu, Julius Meinl izpilddirektors, Marcel Löffler uzsver : No Vīnes kafijas kultūras, proti, īpašu radošu atmosfēru, kas valda tur, un līdz šai dienai tradīcijas parāda, kā dzejai var būt pozitīva ietekme uz mūsu emocijām. Padomājiet par visiem atklājumiem, visiem šedevriem, visām asajām debatēm, kas notika, izbaudot tasi kafijas - un varbūt jums rodas iedvesma sākt, kaut ko aizraujošu jūsu dzīvē?"

Šogad pasākumi notiek 1400 kafejnīcās, 36 valstīs, pirmo reizi Singapūrā un Nīderlandē.

Uzziniet, kā jūs varat piedalīties www.facebook.com/JuliusMeinlLatvia/l un www.meinl.lv, vai https://www.meinlcoffee.com/poetry/campaigns/pay-with-a-poem-2017/#location

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!