Režisora Staņislava Tokalova spēlfilma "Tas, ko viņi neredz" Rīgas un Latvijas kinoteātros būs skatāma no 24. marta, bet jau šodien filmas veidotāji skatītājiem piedāvā noskatīties filmas jaunāko treileri. 22. martā pulksten 18.30 kinoteātrī "Kino Citadele" "Scape" zālē notiks filmas oficiālā pirmizrāde, uz kuru ieradīsies filmas aktieri Andris Keišs, Arnis Līcītis, Elīna Dzelme, Jurijs Djakonovs, kā arī aktieri no Krievijas – Katerīna Špica un Jevgēnijs Tkačuks.

Filmas pirmizrāde ir atvērts pasākums, uz to biļetes var iegādāties visi interesenti. Pēc pirmizrādes plānots saviesīgs pasākums kopā ar aktieriem un filmas radošo grupu.

Filmas "Tas, ko viņi neredz" sižeta pamatā ir medmāsas attiecības ar savu pacientu Nikolā, kurš, eksperimentējot ar mākslīgā intelekta radīšanu, ir nonācis dziļā komā. Nikolā gaida ilgs un grūts atveseļošanās periods, ko sarežģī mākslīgais intelekts "Anna", kuras mērķis ir panākt, lai Nikolā piederētu tikai viņai. Filmas žanrs – psiholoģiskā drāma ar zinātniskās fantastikas elementiem.

Pirmizrādes īpašie seansi ar aktieru un radošās grupas piedalīšanos notiks arī citos kinoteātros Rīgā un Latvijā. 23. martā pasākums norisināsies kinoteātrī "Cinamon", 24. martā – kinoteātrī "Multikino", 25. martā – kinoteātrī "Silverscreen" Rēzeknē un Daugavpilī, 26. martā – kinoteātrī "Lora" Siguldā, 27. martā – Vidzemes koncertzālē "Cēsis" un Valmierā kinoteātrī "Gaisma", 29. martā – kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgā, 1. aprīlī – kinoteātrī "Balle" Liepājā un kinoteātrī "Kino Rio" Ventspilī.

Filmā lomas atveido aktieri no Latvijas un Krievijas – Andris Keišs, Katerīna Špica, Jevgēnijs Tkačuks, Arnis Līcītis, Elīna Maligina (Dzelme), Ieva Puķe, Jurijs Djakonovs un citi. Filmu producē studija Ego Media.

Staņislava Tokalava filma "Mazliet ilgāk" 2014. gadā saņēma "Lielā Kristapa" balvu kā labākā īsfilma; 2016. gadā Staņislavs uzņēma dokumentālo filmu par šahistu Mihailu Tālu "Mihails Tāls. Laiks, kura nav".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!