Foto: DELFI

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Jaunpils pienotava" pagājušo gadu provizoriski noslēdza ar 12 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir pieaugums salīdzinājumā ar 7,8 miljonu eiro apgrozījumu gadu iepriekš, pastāstīja kooperatīva "Piena ceļa", kam pieder "Jaunpils pienotava", padomes priekšsēdētājs Anrijs Aumalis.

"2016. gadā mēs sasniedzām gandrīz 12 miljonus eiro, kas procentuālā ziņā ir diezgan būtisks pieaugums. 2015. gads bija ļoti sarežģīts un pārdošanas ziņā viss negāja tik gludi un veiksmīgi, kā mēs būtu vēlējušies. Taču pagājušajā gadā mums palielinājās realizācijas apmēri," sacīja Aumalis, piebilstot, ka uzņēmums pēdējos gadus aktīvi meklējis jaunas realizācijas iespējas ārvalstu tirgos.

Pēc viņa teiktā, apgrozījuma pieaugumu izdevies panākt ne tikai pateicoties eksporta attīstībai, bet arī kompānijas darbībai vietējā tirgū. "Jaunpils pienotava" pērn uzlabojusi distribūciju, nodrošinot plašāka produktu sortimenta pārstāvniecību veikalu plauktos. Tāpat "Jaunpils pienotavas" produkti guvuši plašāku atpazīstamību vietējā tirgū.

"Mūsu galvenā vīzija ir radīt kvalitatīvus produktus, mēs nepiedāvājam "lētā gala" produkciju, jo mūsu piens ir labs. Attiecīgi, cenšamies nezaudēt pārstrādes procesā, lai arī gala produkts ir labs un kvalitatīvs," sacīja Piena ceļa" padomes priekšsēdētājs.

Šogad "Jaunpils pienotava" plāno turpināt eksporta attīstību, tostarp nosūtīt pirmos produkcijas paraugus uz Dubaiju Apvienotajos Arābu Emirātos.

Tāpat kompānija iespēju robežās plāno paplašināt ražošanas jaudas, iegādājoties jaunas ražošanas iekārtas. Tādējādi atsevišķos produkcijas segmentos ražošanas jaudu izdosies palielināt par apmēram 30%, salīdzinot ar esošajām jaudām. Iekārtas plānots iegādāties līdz vasarai, ieguldot investīcijas apmērā no 500-600 tūkstoši eiro.

Kā ziņots, "'Jaunpils pienotavas" peļņa aizvadītajā gadā bija 815 000 eiro, kas ir ievērojams kāpums salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Turpretī 2015. gadā "Jaunpils pienotava" strādāja ar 7,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 7,6 reizes un bija 16 542 eiro.

"Jaunpils pienotavas" pamatdarbības veids ir biezpiena, krējuma un siera ražošana. Uzņēmuma produktu klāstā ir, piemēram, sieri "Bauska", "Mednieku", "Zelta", "Olimps", "Mozarella" u.c., pilnpiena un vājpiena biezpiens, kā arī krējums.

Uzņēmums produktus eksportē uz Lietuvu, Igauniju, Angliju, ASV, Azerbaidžānu, Bulgāriju, Čehiju, Dāniju, Grieķiju, Kipru, Īriju, Izraēlu, Kazahstānu, Spāniju, Turkmenistānu, Vāciju un Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!