Grupa "Astro'n'out" laidusi klajā jaunu singlu – "Gaisma" – no albuma "Urda". Tā ir viena no 12 jaunā albuma kompozīcijām un jau paguvusi iemantot klausītāju atzinību grupas Latvijas turnejas "Satiksimies, tiksimies" koncertos, portālu "Delfi" informē grupas menedžments.

Dziesmai tapusi arī video versija, kas uzņemta mūsdienīgajā 360 grādu tehnoloģijā.

"Gaisma" ir dziesma par pārmaiņām, kas ved uz izaugsmi un modina jaunai dzīvei. Tā ir arī dziesma par bērniem un sarakstīta "Astro'n'out" solistes Māras Upmanes-Holšteines otrā bērniņa gaidīšanas laikā. Tāpat kā pārējās albuma "Urda" dziesmas, jaunais singls tapis sadarbībā ar producentu un albuma dziesmu līdzautoru DJ Rudd.

Dziesmas video versija, ko veidojis Eduards Laķis no "kind" un "360video.lv", tapusi koncertturnejas "Satiksimies, tiksimies" laikā Vidzemes koncertzālē "Cesis". Video filmēts, izmantojot interaktīvo 360 grādu video kameru sistēmas un, to skatoties, ikviens var izbaudīt, ka koncerta laikā atrodas uz skatuves kopā ar grupu, izvēloties sev tīkamāko skatpunktu. Video ieteicams skatīties "YouTube" vietnē vai mobilajā lietotnē, vai datorā, izmantojot interneta pārlūkprogrammu "Chrome". Visdzīvākā 360 grādu efekta sasniegšana video vērošanai ieteicams izmantot virtuālās realitātes (VR) brilles.

Tāpat, pateicoties klausītāju lielajai atsaucībai un interesei, papildus jau izpārdotajam Siguldas koncertam, "Astro'n'out" izziņo vēl vienu uzstāšanos 1. aprīlī plkst. 15.00. Šobrīd grupa aktīvi gatavojas arī turnejas Rīgas koncertam, kas 24. martā notiks koncertzālē "Palladium Riga". "Šis būs turnejas vienīgais stāvkoncerts, un mēs ceram tajā noķert mūzikas festivāla atmosfēru," atzīst Māra Upmane-Holšteine. "Spēlēt Rīgā nozīmē spēlēt mājās, un "Palladium Riga" vienmēr esam jutuši īpašu publikas atsaucību. Savā ziņā šo koncertu uztveram kā īsto albuma dzimšanas dienas ballīti – "Urda" beidzot ir iedzīvināts un ieeja atvērta visiem."

Atlikušie "Astro'n'out" turnejas "Satiksimies, tiksimies" koncerti notiks 24. martā koncertzālē "Palladium" Rīgā, 1. aprīlī Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" un 15. aprīlī Jelgavas kultūras namā. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!