Foto: Sputnik/Scanpix

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālā trešo reizi pēc kārtas uzvarēja Latvijas hokejista Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo", nonākot uzvaras attālumā no konferences fināla sasniegšanas.

SKA viesos svinēja panākumu ar 4:1 (1:0, 1:1, 2:0), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1.

Viesi pēc Antona Belova precīza metiena pirmā periodā izskaņā izvirzījās vadībā ar 1:0, bet 37.minūtē Deniss Kokarevs atjaunoja neizšķirtu. Tomēr minūti pirms otrā pārtraukuma SKA atguva vadību, izceļoties Sergejam Širokovam, bet noslēdzošajā periodā Sanktpēterburgas klubs nodrošināja pārliecinošu uzvaru, jo 56.minūtē Patriks Herslijs guva trešos vārtus, bet divas sekundes pirms cīņas noslēguma Jevgeņijs Ketovs iemeta ripu tukšos "Dinamo" vārtos.

Karsums šajā mačā spēlēja 15 minūtes un 25 sekundes, reizi metot pa vārtiem, izdarot trīs spēka paņēmienus, bloķējot vienu metienu un uzvarot divos no trim iemetieniem.

"Dinamo" sēriju pret SKA sāka ar uzvaru 3:2 pagarinājumā, bet tagad Sanktpēterburgas klubs ir uzvarējis trīs mačos pēc kārtas un jau nākamajā cīņā, kas ceturtdien notiks viņu mājās, var trešo gadu pēc kārtas tikt Rietumu konferences finālā.

Abu komandu duelis ir ļoti principiāls, jo savulaik Znaroks un Vītoliņš no 2010. līdz 2014.gadam kopā vadīja Maskavas "Dinamo", divas reizes izcīnot Gagarina kausu, bet pēc tam pusotru sezonu šo komandu trenēja Vītoliņš, bet Znaroks vienu sezonu bija konsultants.

Savukārt otrā Rietumu konferences pusfinālā Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, savās mājās pārliecinoši ar 5:1 (0:1, 1:0, 4:0) uzvarēja regulārā čempionāta labāko komandu Maskavas CSKA, sērijā panākot neizšķirtu 2-2.

"Lokomotiv" aizvadīja teicamu trešo periodu, kurā astoņu minūšu laikā guva trīs vārtus, izvirzoties vadībā ar 4:1, bet vēl vienu ripu iemetot mača izskaņā. Uzvarētājiem Brendons Kozuns un Jakubs Naklādals guva pa vieniem vārtiem un atdeva pa rezultatīvai piespēlei.

Sērijas piektā spēle ceturtdien notiks Maskavā.

Kā vēstīts, Austrumu konferences pusfinālos pērnās sezonas Gagarina kausa ieguvēja Magņitogorskas "Metallurg" ir vadībā ar 3-0 pret Astanas "Baris", bet Kazaņas "Ak Bars" ar 2-1 uzvar Omskas "Avangard". Šajos dueļos ceturtās spēles notiks trešdien.

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Maskavas "Dinamo" ar 4-1 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Tikmēr Sanktpēterburgas SKA ar 4-0 uzvarēja Maskavas apgabala "Vitjaz". Vēl Maskavas CSKA ar 4-0 pieveica Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit", bet Jaroslavļas "Lokomotiv" ar 4-1 uzvarēja Minskas "Dinamo".

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!