Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums AS "Ventspils nafta" īpašnieks "Vitol" par vairāk nekā 1,36 miljardiem eiro no starptautiskā naftas un gāzes uzņēmuma OMV iegādāsies Turcijas "OMV Petrol Ofisi Holding" uzņēmumu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma preses pārstāvji.

"Petrol Ofisi" ir Turcijas tirgus līderis naftas produktu un sadales jomā ar aptuveni 23% lielu tirgus daļu. Tas ietver lielāko mazumtirdzniecības staciju tīklu ar vairāk nekā 1700 apkopes stacijām, lielāko degvielas krātuvi un loģistikas uzņēmējdarbību Turcijā, ar kopējām uzglabāšanas iespējām vairāk nekā 1 miljona kubikmetru apmērā.

Turcijas uzņēmums ir arī vadošais smērvielu izplatītājs Turcijā un degvielas piegādātājs reaktīvo lidmašīnu uzpildīšanai 20 lidostās. Kopējais pārdošanas apjoms 2016. gadā bija 10,68 miljoni tonnu.

"Šis ir spēcīgs uzņēmums augošā tirgū. Tā zīmols ir tirgus līderis, tas daudz guvis no OMV augstajiem vides, drošības un veselības standartiem. Mēs esam apņēmušies uzturēt šo teicamo praksi, un Turcijas pārliecinošie ekonomikas rādītāji un augošais pieprasījums pēc enerģijas produktiem ir vēl viens mudinājums sadarboties ar "Petrol Ofisi" komandu," darījumu komentējis "Vitol" prezidents un izpilddirektors Īans Teilors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!