Foto: Publicitātes foto
Imanta Ziedoņa muzeja ziemas rezidencē, Aldaru ielā 5, Rīgā, jēgpilno sarunu ciklā "Visā visumā" ar Rūdolfu Kugrēnu un Danu Jurkjāni tiks runāts par latvisku humoru un jokiem, savukārt ar Daini Rudeni un Jāni Ķīnastu par to kā pārzīmēt pilsētu – pilsētplānošanu un ielu mākslu, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

16. marta vakara sarunas tēma būs "Kāds ir latviešu humors?". Uz šo un citiem jautājumiem par humoru, smiekliem, jokiem un komiķiem, atbildes meklēs un skaidros viens no daudzsološākajiem jaunajiem komiķiem Latvijā Rudolfs Kugrēns un "Comedy Latvia" līdzdibinātāja, pirmā "stand up" komiķe sieviete Latvijā Dana Jurkjāne.

Pēc nedēļas, 23. martā, jēgpilnās sarunas pētīs to kā "pārzīmēt pilsētu". Sarunā piedalīsies Latvijā ievērojamāko fasāžu gleznojumu mākslinieks Dainis Rudens un vietradis, pilsētplānotājs un dažādu pilsētvidē aktīvu kustību aizsācējs Jānis Ķīnasts. Abi kungi ar vakara apmeklētājiem sarunāsies par to kā pārdomāti, gudri un ilgtspējīgi plānot pilsētu un par to, vai ielu mākslai – graffiti, stenciliem un fasāžu gleznojumiem ir vieta mūsdienīgā pilsētā.

Sarunu vakaru sākumi plkst. 19:00, ieeja pasākumā ir bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc vēlama iepriekšēja pieteikšanās.

Jēgpilno sarunu vakarus "Visā visumā" organizē Imanta Ziedoņa muzejs, uz sarunām aicinot personības, kuras ar saviem darbiem spēj iemiesot kādu no Ziedoniskajām vērtībām – radošumu un jaunrades prieku, pašizaugsmi un gara bagātību, domu skaidrību, latviskumu un savu sakņu apzināšanos. Sarunas notiek katru ceturtdienu, Imanta Ziedoņa muzeja ziemas rezidencē Aldaru ielā 5, Rīgā.

Imanta Ziedoņa muzeja misija: Balstoties Imanta Ziedoņa (1933-2013) idejās, daiļradē paustajā un viņam tuvajās vērtībās, veicināt jaunradi Latvijā, iedvesmot sabiedrību latviskuma stiprināšanā, kā arī sniegt iespēju interesentiemm radošā veidā izzināt sevi un pasauli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!