Foto: Sputnik/Scanpix

Zaudējumu ULEB Eirolīgas spēlē ceturtdien piedzīvoja latviešu speciālista Ainara Bagatska trenētais Izraēlas basketbola grands Telavivas "Maccabi FOX", kas viesos ar 87:92 (17:17, 25:24, 15:26, 30:25) piekāpās Turcijas vienībai Stambulas "Anadolu Efes".

Uzvarētājiem ar 22 punktiem izcēlās Džeisons Grendžers, kamēr par turnīra vērtīgāko spēlētāju februārī nosauktais Tomā Ertels pievienoja 18 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Maccabi FOX" sastāvā 23 punktus šajā mačā guva Viktors Ruds, bet Silvens Landesbergs palīdzēja ar 20 punktiem.

Pēc trešajā ceturtdaļā veikta izrāviena "Anadolu Efes" ilgstoši pretiniekus nepielaida tuvāk par sešiem punktiem. Kaut divas sekundes pirms pamatlaika beigām Landesberga tālmetiens samazināja viesu deficītu līdz diviem punktiem, ar to bija par maz, lai izglābtos.

"Anadolu Efes" komanda pēdējās sešās spēlēs guvusi piecas uzvaras un ceturtdien spēra vēl vienu soli pretim izslēgšanas turnīram. Kaut tā pašlaik ir kopvērtējuma astotajā pozīcijā, devītajā vietā esošā latvieša Daira Bertāna pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš" vienība tiek apsteigta par divām uzvarām, tomēr tai pagaidām vēl ir mačs rezervē.

"Dariššafaka Doguš" piektdien savā laukumā uzņems Spānijas vienību Barselonas "Lassa", kuras sastāvā vienai spēlei nesen tika pieteikts jaunais latvietis Rodions Kurucs.

Tikmēr ceturtdien pašlaik traumētā Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" ar 78:83 (21:27, 17:15, 18:26, 22:15) piekāpās vēl vienai Stambulas vienībai "Fenerbahce", tāpat kā "Maccabi FOX" zaudējot pat teorētiskas izredzes uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu.

Uzvarētājiem 26 punktus iemeta Bobijs Diksons.

Pēdējās desmit ULEB Eirolīgas spēlēs "Brose" piedzīvojusi astoņas neveiksmes.

Vēl ceturtdien zaudējumu cieta kopvērtējuma līdere Madrides "Real", kas ar 82:88 (19:21, 22:22, 17:15, 24:30) viesos piekāpās Atēnu "Panathinaikos Superfoods" basketbolistiem. Šī madridiešiem bija otrā neveiksme pēdējās trijās spēlēs. Savukārt Serbijas komanda Belgradas "Crvena Zvezda mts" savu līdzjutēju skaļi atbalstīta viesos ar 78:71 (25:10, 18:21, 17:19, 18:21) uzvarēja kopvērtējuma pastarīti Milānas "EA7 Emporio Armani". Uzvarētājiem ar 15 punktiem un septiņām bumbām zem groziem palīdzēja bosnietis Ognjens Kuzmičs.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā pa 19 uzvarām 25 mačos tagad līdere ir Maskavas CSKA, kurai ar 19 panākumiem 26 cīņās seko "Real", bet pie 18 uzvarām 25 dueļos tikusi Grieķijas vienība Pireju "Oympiacos".

Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia", kas sacensībām pieteikusi latvieti Artūru Kurucu, ar 14 uzvarām 25 mačos ir sestā, "Dariššafaka Doguš" ar 12 panākumiem 25 spēlēs ir devītajā pozīcijā, bet "Brose" un "Maccabi FOX" komandas izcīnījušas pa deviņiem panākumiem, ieņemot attiecīgi 12. un 13.vietu.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!