Foto: LETA
Salacgrīvas novadā šogad no 15. aprīļa līdz 14. maijam norisināsies akustiskās mūzikas festivāls "Sudraba kaija". Kā portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji, tas notiek jau sesto gadu pēc kārtas.

Kā uzsver pasākuma programmas veidotāji, šis ir pirmais un pagaidām vienīgais festivāls Latvijā un Baltijā, kas mēneša garumā pulcē dažādu mūzikas žanru kolektīvus no folkloras kopām līdz džeza un alternatīvā roka grupām , kuras var, prot un vēlas muzicēt akustiski.

Festivāla laikā varēs baudīt 10 lieliskus akustiskās mūzikas koncertus, savukārt 13. maijā Liepupes tautas namā norisināsies akustisko grupu konkurss tautas mūzikas un populārās mūzikas grupās. Konkursa žūrijas priekšsēdētājs un festivāla patrons ir komponists un mūziķis Valts Pūce.

Festivāla atklāšanas koncerts plānots Salacgrīvas kultūras namā 15. aprīlī plkst. 19.00. Atklāšanā izskanēs Valta Pūces autorkoncerts “Tuvplāni-2”, kurā piedalīsies pats autors, kā arī Valters Pūce, Dita Lūriņa un Andris Ērglis.

16. aprīlī plkst. 18.00 Liepupes tautas namā izskanēs Aināra Mielava jaunākā programma “Mielavs un taurētāji”. Turpat Liepupē 23. aprīlī plkst. 16.00 notiks iepriekšējo gadu festivāla konkursu laureātu koncerts. Programmā – “Sonus Trio” (Ādaži), “4 Sound” (Liepupe), folkloras kopa “Putni” (Lēdurga) un citi.

Savukārt 30. aprīlī plkst. 16.00 Liepupes tautas namā izskanēs koncerts “Akustiskā mūzika cauri laikiem”. Koncertā piedalīsies senās mūzikas ansamblis “Ludus” (Rīga), kapela “Bumburneicys” (Viļāni), Reinis Young-Jaunais un draugi (Rīga) un citi.

Festivāls turpināsies 6. maijā plkst. 12.00 ar koncertu Duntē, Minhauzena alus krogā ar Tautas mūzikas koncertu, kurā piedalīsies Valtera Reiznieka kapela (Limbaži), kapela Danču spēle (Tukums), Rīgas lietuviešu biedrības kapela, kapela Ieviņas (Liepupe), Liepupes vīru ansamblis, un citi.

7. maijā plkst. 16.00 Liepupes tautas namā būs koncerts “Dziesminieki un bardi”, kurā piedalīsies Kārlis Kazāks (Rīga), Mikus Frišvelds (Valmiera) un citi.

Savukārt Ainažu kultūras namā 11. maijā plkst. 19.00 būs grupas “Elektrofolk” akustiskais koncerts. Dienu vēlāk, 12. maijā plkst. 19.00 Liepupes tautas namā skanēs koncerts “Sudrabkaijas pasaules motīvi”, kurā piedalīsies Gori vīru ansamblis (Gruzija), “Voice of Instruments” un steps (Ventspils), Flamenko/Rumba-Akustisko ģitāru trio ( Rīga), “Svīres” (Rīga).

Liepupē 13. maijā plkst. 15.00 notiks arī akustisko grupu konkurss tautas mūzikas un populārās mūzikas kategorijās. Plašāk par konkursa noliku festivāla mājaslapā.

Savukārt festivāla noslēgums būs Liepupes baznīcā 14. maijā plkst. 15.00. Koncertā uzstāsies Gori vīru ansamblis (Gruzija), Rihards Lībietis un draugi (Rīga), kā arī ansamblis “Excelsus” (Rēzekne).

Biļetes uz koncertiem nopērkamas pasākumu vietās. Cena no 1 līdz 7 eiro.

Organizatori vēsta, ka visos koncertos iespējami papildinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!