Šā gada 28. martā tiks pasniegtas "Zelta ābeles" balvas skaistākajām pērn izdotajām grāmatām. Gaidot ceremoniju, izdevēji iesaka īpašas grāmatas.

"Katra grāmata ir īpaši veidota, lolota, mīļota, bet viena no 2016. gada veiksmīgajām, košajām un krāšņajām ir Maijas Laukmanes ceļojumu grāmata bērniem "Divdesmit pieci mākoņi," stāsta Iluta Moldane-Greiškalne, izdevniecības "Annele" valdes locekle. "Tā ir arī izdevniecības "Annele" 20. jubilejas gada grāmata. To ilustrējusi Signe Ērmane-Ļitvina. Grāmatā ir draiski, jautri dzejoļi ar tēlainu valodu par dažādiem svētkiem un bērnu darbiem un nedarbiem.

Lilitas Matisones grāmatu "Palieciet sveiki, taureņi jeb Septiņi veidi kā izelpot uztraukumu" iesaka Skaidrīte Naumova, apgāda "Madris" direktore. "Grāmatai ir mazs, mazs, apakšvirsraksts – tā domāta no trīs līdz 100 gadu vecumam. Ar šo esam ienākuši jaunā nišā. Tā ir grāmata, kuru var lasīt visi. Tā ir derīga, jo katru dienu, ik brīdi piedzīvojam kādu uztraukumu. Nedaudz, nedaudz ieskatoties un izmantojot šo grāmatu, var atrast veidus, kā sevi nomierināt. Tas mums ir ļoti vajadzīgs. Kad esi nomierinājies, tad vari arī palasīt grāmatu."

"Man lielākais aizvadītā gada gandarījums ir grāmata Džona Haidena "Pauls Šīmanis. Minoritāšu aizstāvis". Tie, kuri ir lasījuši grāmatu "Ardievu Atlantīda", būs pamanījuši, ka Valentīna Freimane tajā raksta par brīnišķīgo britu zinātnieka Džona Haidena grāmatu par Paulu Šīmani, izcilo baltvācieti, kurš Freimani vācu okupācijas laikā glāba, riskējot ar savu dzīvību. Grāmatā arī Freimane raksta – žēl, ka šī grāmata nav izdota Latvijā. Taču tagad tā ir pieejama gan latviešum, gan krievu valodā," stāsta Ligita Kovtuna, izdevniecības "Brīvā Latvija" galvenā redaktore. "Tā ir iznākusi nesalīdzināmi greznāka un bagātīgāka nekā oriģināls, kas iznāca Anglijā.

Atgādinām, ka skaistāko grāmatu konkurss notiek jau 24. reizi. Šogad konkursā 35 izdevēji bija pieteikuši 114 grāmatas, no tām deviņās kategorijās nominēta 41. Nobalsot par skaistāko grāmatu var šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!