Foto: AP/Scanpix
Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien realizēja "bullīti", kas viņa pārstāvētajai komandai Bufalo "Sabres" Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā pēcspēles metienu sērijā atnesa uzvaru.
"Sabres" viesos ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Anaheimas "Ducks". Bufalo komandai šī bija tikai otrā uzvara pēdējās astoņās spēlēs.

Mača rezultātu pirmā perioda 12.minūtē atklāja "Ducks" uzbrucējs Rikards Rakels, kurš pēc cīņas vārtu priekšā iebakstīja ripu viesu cietoksnī. "Sabres" panāca izlīdzinājumu otrās trešdaļas 16.minūtē, kad ripa pēc atsišanās pret Raiena O'Reilija slidu nonāca Anaheimas vienības vārtos.

Pamatlaikā un pagarinājumā vārti vairs netika gūti un mača uzvarētājs tika izšķirts pēcspēles metienu sērijā. Tajā 18 metienos abas komandas bija apmainījušās ar diviem precīziem metieniem, bet "Ducks" savu desmito mēģinājumu nerealizēja. Turpretī Girgensons veiksmīgi apveda mājinieku vārtsargu Džonatanu Bernjē un nodrošināja "Sabres" hokejistiem uzvaru.

Latviešu uzbrucējs šajā spēlē laukumā bija 15 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, izpildīja divu spēka paņēmienus, pārtvēra vienu piespēli, atdeva divas ripas un uzvarēja četros no desmit iemetieniem. Girgensons spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Girgensons šosezon 65 spēlēs guvis sešus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

"Sabres" ar 70 punktiem 72 spēlēs ieņem 14.vietu Austrumu konferencē, bet Atlantijas divīzijā tā ir septītā. Tikmēr "Ducks" ar 85 punktiem 71 cīņā ir ceturtajā vietā Rietumu konferencē.

Nākamajā mačā "Sabres" pirmdien viesosies pie Detroitas "Red Wings", bet pēc tam sekos trīs mājas spēļu sērija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!