Foto: F64
Ar negaidītām uzvarām "Elvi florbola līgas" vīru turnīra pusfināla sērijas sestdien sākušas Stalbes "Pārgaujas" un "Valmieras" komandas.

"Pārgauja" izbraukumā ar 5:4 (1:2, 2:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pieveica pašreizējo valsts čempioni "Lielvārde"/"FatPipe", sērijā līdz četriem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1-0.

Tikmēr "Valmiera" viesos ar 6:2 (1:0, 4:1, 1:1) pārspēja regulārā čempionāta spēcīgāko komandu "Triobet"/"Ulbroka".

"Pārgaujas" sastāvā uzvaru pagarinājumā nodrošināja Gvido Lauga, kurš šajā mačā veica arī divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr "Lielvārde"/"FatPipe" rindās divus vārtus iemeta Sandis Mihailovskis.

Šī mača rezultātu septītajā minūtē atklāja Lielvārdes vienības florbolists Mihailovskis, taču pāris minūtes vēlāk Oskars Balodis panāca izlīdzinājumu, bet pirmā perioda izskaņā Mihailovskis no jauna vadībā izvirzīja mājiniekus.

Arī cīņas turpinājumā starp abām komandām aizritēja līdzvērtīga cīņa, bet otrās trešdaļas sākumā vēlreiz neizšķirtu uz tablo atjaunoja Lauris Ābols. Šī perioda turpinājumā abas vienības vēl apmainījās vārtu guvumiem, taču 48.minūtē ar precīzu metienu Emīls Eglītis vadībā izvirzīja jau "Pārgauju". Mājiniekiem nesekmējās ar atspēlēšanos, taču neizšķirtu lielvārdiešiem beidzot izdevās panākt 74 sekundes līdz pamatlaika beigām, kad izcēlās Aivis Kusiņš.

Atlikušajā pamatlaika daļā vārti vairs netika gūti, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā, un tā septītajā minūtē uzvaru viesiem nodrošināja Gvido Lauga.

Tikmēr Ulbrokā notikušajā cīņā "Valmieras" uzvaru ar diviem gūtiem vārtiem kaldināja Mārtiņs Broks, bet lielsku sniegumu vārtos demonstrēja Agris Rogainis, kurš atvairīja 27 no 29 pretinieku mestajām bumbiņām.

Broks pirmā perioda 13.minūtē atklāja mača rezultātu, bet līdz otrās trešdaļas vidum ar precīziem metieniem atzīmējās valmierieši Lauris Alvis Stiprais, Mārtiņš Kājiņš un Ints Vilks. Četrarpus minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Niks Ķuzulis vienus vārtus atguva, taču Broks pusotru minūti vēlāk atjaunoja četru vārtu pārsvaru.

Trešā perioda sestajā minūtē Jānis Plāte guva sestos vārtus Valmieras komandas labā, bet 12 sekundes vēlāk mājineku rindās izcēlās Edžus Ceriņš. Līdz mača beigām rezultāts netika izmainīts, un negaidītu uzvaru ar 6:2 svinēja Valmieras komanda.

Iepriekš ceturtdaļfinālā "Lielvārde"/"FatPipe" ar 4-0 uzvarēja Liepājas "Kuršus", bet "Pārgauja" ar 4-3 pārspēja titulēto Cēsu "Lekringu". Savukārt "Triobet"/"Ulbroka" ar 4-1 apspēlēja "Rockets" florbolistus, bet "Valmiera" ar 4-3 uzveica Kocēnu "Rubeni".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!