Foto: F64
"Kurbads" un čempione "Liepāja" sestdien nonāca vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Latvijas hokeja virslīgas izslēgšanas turnīra finālā.

Pusfināla sērijas trešajā mačā "Kurbads" sestdien izbraukumā ar 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) pieveica "Zemgale"/LLU vienību, kamēr "Liepāja" savu skatītāju priekšā ar 5:3 (0:0, 2:1, 3:2) pieveica "Mogo". Tādējādi abas šīs vienības sērijās līdz trim uzvarām izvirzījušās vadībā ar 2-1.

Spēlē Jelgavā pirmo divu trešdaļu laikā "Kurbads" guva pa diviem vārtiem, izvirzoties vadībā ar 4:0, turklāt divus no šiem vārtiem iemeta kādreizējais Latvijas valstsvienības uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis. Trešās trešdaļas trešajā minūtē Jelgavas komandas labā vienus vārtus atguva Ēriks Ozollapa, taču tie bija mājinieku vienīgie vārti šajā mačā.

Šīs sērijas nākamais mačs, kas var būt arī noslēdzošais notiks jau svētdien turpat Jelgavā.

Tikmēr otrā Latvijas čempionāta pusfināla sērijas mačā sestdien Liepājā pirmajā trešdaļā vārti netika gūti, bet šī mača 27.minūtē rezultātu atklāja liepājnieku hokejists Egils Kalns. Nedaudz vairāk kā trīs minūtes vēlāk Ronalds Cinks gan panāca izlīdzinājumu, tomēr neilgi pēc tam Martins Lavrovs no jauna vadībā izvirzīja "Liepāju".

Otrā perioda sākumā "Liepājai" pēc Māra Mieža un lietuvieša Marka Kaleinikova precīzajiem metieniem izdevās panākt jau 4:1. Pēc tam gan ar trāpīgu raidījumu atbildēja Rūdolfs Prūsis, taču nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Lavrenovs ar saviem otrajiem vārtiem mačā panāca 5:2, kas nozīmēja pašreizējo valsts čempionu uzvaru.

Arī šīs sērijas nākamais mačs notiks svētdien Liepājā.

"Mogo" un "Kurbads" kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz tika pusfinālā. Regulārajā čempionātā trešajā vietā palikusī "Zemgale"/LLU ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 droši pārspēja Rīgas "Prizmu", bet pagājušā gada čempione "Liepāja", kura ieņēma ceturto vietu, ceturtdaļfinālā daudz sīvākā cīņā tikai ar 3-2 apspēlēja "Rīgu".

Ārpus izslēgšanas turnīra palika "Pārdaugavas" komanda, kas 30 regulārās sezonas spēlēs savāca tikai vienu punktu.

Ceturtdaļfināla un pusfināla cīņas noritēs līdz kādas komandas trīs uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām. Virslīgā trešo vietu iegūst pusfinālā zaudējusī komanda, kurai bija augstāka vieta regulārajā turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!