Foto: Publicitātes foto
Valsts čempione "Valmiera"/ORDO "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien savā laukumā ar 80:62 (16:20, 21:9, 20:15, 23:18) pārspēja "Barons kvartāls" komandu, taču valmieriešu rindās vēl debiju nepiedzīvoja viens no Eirolīgas vēsturē labākajiem metienu bloķētājiem Dors Fišers.

Valmieras komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Damjērs Pitss, 15 punkti un deviņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi Laurim Blauam, bet 13 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Ervīnam Jonātam.

Tikmēr rīdziniekiem ar 25 punktiem izcēlās Tailers Larsons, bet 12 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Denisam Krestiņinam.

Pirmajā ceturtdaļā neliels pārsvars piederēja viesiem, kuri mača nogriezni noslēdza ar 20:16 savā labā. Otrajā ceturtdaļā "Valmiera"/ORDO basketbolisti pakāpeniski ieguva pārsvaru un puslaiku uzvarēja ar 37:29. Trešās ceturtdaļas pirmās trīs minūtes rīdzinieki palika "sausā", kas laukuma saimniekiem ļāva iegūt 18 punktu pārsvaru (47:29). Valmieras basketbolisti savu pārsvaru līdz spēles beigām nosargāja un svinēja uzvaru.

Šosezon abas komandas tikušās trīs reizes. Oktobra vidū uzvaru ar 104:71 svinēja "Barons kvartāls", bet šī gada sākumā valmierieši revanšējās, gūstot panākumu ar rezultātu 100:89.

Ziņots, ka "Valmiera"/ORDO līdz sezonas beigām papildinājusi sastāvu ar 35 gadus veco un 2,11 metrus garo amerikāņu centra spēlētāju ar Izraēlas pilsonību Doru Fišeru. Kaut šīs sezonas sākumā spēlētājs spēlēja Puertoriko, lielāko daļu no iepriekšējām desmit sezonām viņš pavadījis klubos, kas spēlē kādā no Eiropas spēcīgākajiem starptautiskajiem turnīriem. Fišers ULEB Eirolīgā aizvadījis sešas sezonas, kuru laikā četras reizes izpelnījies nedēļas labākā spēlētāja balvu un joprojām ar 138 bloķētajiem metieniem 89 spēlēs ir starp desmit visu laiku labākajiem metienu bloķētājiem sacensībās.

Tāpat nesen komandas rindas papildināja pieredzējušais latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, kurš gan guvis savainojumu un laukumā atgriezīsies pēc aptuveni divām nedēļām.

Regulārā čempionāta līdere "Ventspils" sestdien savā laukumā ar 92:85 (21:21, 24:26, 24:1, 23:22) sīvā cīņā pārspēja "Ogre"/"Kumho Tyre", bet "Jēkabpils" savu skatītāju priekšā ar 90:65 (21:15, 25:17, 21:19, 23:14) sagrāva "Liepāja"/"Triobet" komandu.

Pēc uzvaras ventspilnieki vēl vairāk pietuvojās triumfam regulārajā čempionātā, kamēr ogrēnieši apgrūtināja izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā. Savukārt "Jēkabpils" uzvara komandai ļāvusi atgriezties ceturtajā pozīcijā.

"Ventspils" komandas rindās ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Edgars Žeļonis, 14 punkti Ingum Jakovičam, bet 13 sameta Villijs Dīns. Komandas jaunieguvums Tods O'Braiens 20 minūtēs iemeta piecus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr ogrēniešiem ar 23 punktiem atzīmējās Jānis Pozņaks, bet 21 punkts Renāram Magonem, kurš komandai pievienojās no "Jēkabpils" vienības.

Lai triumfētu regulārajā sezonā, "Ventspils" atlikušajās septiņās spēlēs var atļauties zaudēt pat trīs reizes.

Tikmēr Jēkabpilī notikušajā cīņā mājiniekiem ar 19 punktiem izcēlās Jurijs Aleksejevs, 17 punkti Robertam Stumbrim, bet ar 16 atzīmējās Edgars Štelmahers.

Savukārt liepājniekiem ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Dželens Stīls. Savulaik studentu basketbolā augstu vērtētajam amerikānim šī bija pirmā spēle profesionāļa statusā. Tāpat 14 punktus sameta Artūrs Ausējs, bet 12 punkti Malkomam Grifinam.

LBL kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 23 uzvarām 25 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar 12 uzvarām 15 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 16 uzvarām 24 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO.

Aiz pirmā trijnieka ar 14 uzvarām 26 mačos ir "Jēkabpils", bet turpat ar 12 panākumiem 24 mačos ir "Barons kvartāls". Savukārt "Liepāja"/"Triobet" ar 12 panākumiem 26 dueļos atrodas sestajā pozīcijā, kas regulārās sezonas beigās dos pēdējo vietu uz izslēgšanas turnīru.

Septītā ar 11 uzvarām 27 mačos ir "Ogre"/"Kumho Tyre", kas apsteidz "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, kura izcīnījusi 11 uzvaras 27 cīņās. Vēl "Latvijas Universitāte" izcīnījusi piecas uzvaras 26 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Valka"/"Valga", kas guvusi trīs uzvaras 17 spēlēs.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!