Foto: Jānis Anmanis "Klusums"
Rīgas Sv. Pētera baznīcā 19. martā tika atklāta Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā izstāde, piešķirta Rīgas domes simpātiju balva un Preiļu novada domes simpātiju balva, kā arī nosaukti septiņi galvenās balvas nominanti, portālu "Delfi" informē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.

Jāzepa Pīgožņa balvas Latvija ainavu glezniecībā izstādei šogad tika pieteikti 135 autoru 238 mākslas darbi, no kuriem izstādē tiek eksponēti 98 autoru 127 darbi.

"Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā" galvenajai balvai tika nominēti:
Meldra Bula ar darbu "Ugunskurs" (2016), Madara Gulbis ar darbu "Upe un mēness gaisma" (2014), Andrejs Ģērmanis ar darbu "Rīts" (2016), Aldis Kļaviņš ar darbu "Jūra pēc saulrieta" (2016), Alberts Pauliņš ar darbu "J.S.Bahs "Korālis Fa Minorā"" (2014), Nukzars Paksadze ar darbu "Pusdiena" (2013) un Agra Ritiņa ar darbu "Kraukļi" (2016).

Šogad Rīgas domes simpātiju balvu saņēma mākslinieks Jānis Anmanis. Viņam tika piešķirta iespēja 2017. gadā Rīgas Sv. Pētera baznīcas telpās sarīkot mākslas izstādi kopā ar saviem audzēkņiem no "Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas", kā arī pieaicinot līdzdarboties citus dažādu paaudžu savu audzēkņus.

Preiļu novada domes simpātiju balvu saņēma mākslinieks Pēteris Postažs. Viņam tika piešķirta iespēja 2018. gadā sarīkot personālizstādi Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja telpās.

Galvenās balvas ieguvējs tiks paziņots septembrī izstādes atklāšanā Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejā.

"Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā" pasniegšanu 2015. gadā iedibināja Rīgas dome un Preiļu novada dome sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvaldi, Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeju, Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Mākslas akadēmiju, Jāņa Anmaņa Jauno talantu atbalsta fondu, un idejas autoriem – kinorežisoru un gleznotāju Jāni Streiču, un māksliniekiem Jāni Anmani un Jāni Strupuli. 2015. gadā galveno balvu saņēma Latvijas Universitātes profesors, mākslinieks Roberts Muzis, 2016. gadā – māksliniece Silva Linarte. 2015. gadā izstādē tika eksponēti 78 autoru 108 darbi, bet 2016. gadā – 63 autoru 83 darbi.

"Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā" izstāde Rīgas Sv. Pētera baznīcā būs apskatāma no 21. marta līdz 4. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!