"SynotTip" Latvijas handbola virslīgas otrā posma otrā ešalonu grupas cīņās "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA komandas svētdien nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā.

Ceturtdaļfinālā "Jūrmalas Sports" spēkosies ar "Ogre"/"Miandum" komandu, bet ASK/LSPA duelēsies ar Ludzas "Latgolu". Savukārt no pusfināla izslēgšanas turnīru sāks Dobeles "Tenax" un Rīgas "Celtnieks" komandas.

Jūrmalnieki svētdien viesos ar 29:27 (15:13) pārspēja "Vaiņodi".

Uzvarētājiem ar 13 vārtiem atzīmējās Rolands Ivanovs, kurš realizēja savus visus četrus soda metienus. Tikmēr septiņi precīzi metieni Uldim Lībergam, bet seši vārti Marekam Černousovam.

Pretiniekiem ar 11 gūtiem vārtiem izcēlās Oskars Pāvils, bet sešas bumbas jūrmalnieku vārtos iemeta Gatis Taujēns.

Pēc trim bezatbildes vārtiem pirmā puslaika beigās Jūrmalas komanda vadību neizlaida un izcīnīja uzvaru.

Tikmēr ASK/LSPA svētdien ar 37:38 (18:22) savā laukumā piekāpās MSĢ/LAT-98 komandai, taču "Vaiņodes" zaudējums tai ļāva nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā.

ASK/LSPA komandā ar 13 gūtiem vārtiem izcēlās Emīls Reniņš, bet MSĢ/LAT-98 desmit vārti Raivim Gorbunovam.

Sešarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Gorbunovs ar precīzu metienu izvirzīja vadībā MSĢ/LAT-98 komandu, bet pusotru minūti vēlāk Ņikita Pančenko panāca jau divu vārtu pārsvaru (36:34). ASK/LSPA tā arī neatspēlējās, uzvaru svinot MSĢ/LAT-98 handbolistiem.

Otrajā ešalonā ar 11 punktiem uzvarēja MSĢ/LAT-98 komanda, tai par punktu zaudēja "Jūrmalas Sports", bet ASK/LSPA un "Vaiņodes" kontā bija attiecīgi septiņi un seši punkti.

Tā kā MSĢ/LAT-98 komanda izslēgšanas turnīrā nepiedalīsies, līdz ar to ceturtdaļfnālā iekļuva "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA komandas.

Savukārt vadošo komandu grupā Dobeles "Tenax" komandai ir 14 punkti piecos mačos, kas dod pirmo vietu otrajā posmā. Tai ar deviņiem punktiem seko "Celtnieks", astoņi punkti ir Ludzas "Latgols" komandai, bet "Ogre"/"Miandum" ar vienu punktu noslēdz vadošo četrinieku. Ludzas un Ogres handbolisti otro posmu jau noslēguši, bet spēcīgāko grupā vēl gaidāms "Tenax" un "Celtnieka" duelis, kas vietu sadalījumu neizmainīs.

Čempionātā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tika sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz aizvada divus apļus. Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāca, bet katrai komandai tika noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Līdz ar to katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāka ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu.

Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificējās pusfinālam, bet divas pārējās pirmā četrinieka komandas un divas labākās vienības no otrā četrinieka aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem trešo reizi pēc kārtas kļuva "Tenax", kas finālā ar 3-0 pārspēja "Celtnieku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!