Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārais šveiciešu tenisists Rodžers Federers svētdien piekto reizi triumfēja prestižajā Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīrā, tiekot pie sava 90. ATP titula karjerā.

Šī turnīra finālā 35 gadus vecais Federers ar 6-4, 7-5 pārspēja savu tautieti Stenu Vavrinku.

Abi tenisisti aizvadīja gana līdzvērtīgu cīņu, bet pirmajā setā tieši Federers tika pie vienīgā breika, laužot Vavrinkas servi desmitajā geimā un līdz ar to triumfējot setā ar 6-4. Savukārt otrajā setā Vavrinka lauza leģendārā tautieša servi jau pirmajā geimā, tomēr pāris geimus vēlāk Federers atbildēja ar to pašu.

Izšķirošo punktu Federers ieguva otrā seta 12.geimā, kad vēlreiz ieguva breiku, kas viņam ļāva arī izcīnīt uzvaru šajā mačā.

Līdz ar to Federers pievienojies serbam Novākam Džokovičam kā vienīgie tenisisti, kuri Indianvelsā spējuši triumfēt piecas reizes. Pirms tam Šveices sportistam tas bija izdevies 2004., 2005., 2006. un 2012.gadā.

Federers arī kļuvis par vecāko tenisistu, kurš uzvarējis "Masters 1000" raudzes turnīrā, apsteidzot leģendāro Andrē Agasi, kurš 2004.gadā Sinsinati triumfēja, būdams 34 gadus vecs.

"Šī bija vēl viena pasakaina nedēļa," pēc panākuma izteicās Federers, kurš šī gada sākumā negaidīti uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā. "Neesmu tik pārsteigts kā par panākumu Austrālijā, tomēr tik un tā šī uzvara man ir kas negaidīts. Šis man ir lielisks gada sākums."

Uzvara Indianvelsas turnīrā Federeram no desmitās vietas ATP rangā ļāvusi pakāpties uz sesto, kamēr Vavrinka saglabājis trešo pozīciju.

Pirms tam Indianvelsas turnīra agrākās kārtas nespēja pārvarēt abi pasaules vadošie tenisisti, brits Endijs Marejs un Džokovičs.

Par prestižā Indianvelsas WTA "Premier" turnīra uzvarētāju sieviešu vienspēlēs svētdien kļuva krieviete Jeļena Vesņina. Viņa finālā ar 6-7 (6:8), 7-5, 6-4 pārspēja savu tautieti Svetlanu Kuzņecovu.

Uzvara Indianvelsas turnīrā ir 30 gadus vecās Vesņinas lielākais sasniegums karjerā. Krieviete, kura pasaules rangā tagad pakāpusies uz 13. vietu, karjeras laikā līdz šim bija ieguvusi tikai divus WTA vienspēļu titulus, abi tika izcīnīti 2013. gadā un tās bija zemākas raudzes "International" kategorijas trofejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!