Foto: LETA

Satiksmes ministrija (SM) kā VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" akcionāra pārstāvis ir devusi piekrišanu padomes lēmumam par lidostas valdes priekšsēdētājas – Ilonas Līces – ievēlēšanu, portālu "Delfi" informēja SM.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam un lidostas statūtiem padome virza apstiprināšanai akcionāru sapulcē padomes apstiprinātu kandidatūru lidostas valdē.

Jau vēstīts, ka VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" padome nolēmusi apstiprināšanai vakantajā lidostas valdes priekšsēdētāja amatā virzīt līdzšinējo lidostas valdes locekli Līci.

Līce lidostas valdē darbojas kopš 2011. gada. Viņas pārraudzībā, galvenokārt, ir bijuši ar lidostas komercdarbību saistīti jautājumi, nodrošinot ieņēmumu pieaugumu no lidostas komercplatībām, telpām un zemes īpašumiem, kā arī pārraugot virszemes pakalpojumu sniegšanu.

Vairākkārt Līce ir pildījusi valdes priekšsēdētāja pienākumus. Ar aviācijas nozari Līce ir saistīta kopš 2005. gada, kad viņa kļuva par VAS "Latvijas gaisa satiksme" padomes locekli.

Līce ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātē un augsta līmeņa aviācijas nozares uzņēmumu vadītāju apmācībās, papildinot zināšanas Krenfīldas Universitātē Lielbritānijā un Starptautiskās Lidostu padomes (Airport Council International, ACI) un Starptautiskās Gaisa transporta asociācijas (International Air Transport Asotiation, IATA) mācību programmās.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz 60, bet vasaras sezonā uz 80 galamērķiem, ko nodrošina vairāk nekā 20 aviosabiedrības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!