Foto: PantherMedia/Scanpix
Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) uzņēmuma "Santa Monica Networks Group OÜ", kas darbojas trīs Baltijas valstīs un Somijā, akcionāri ir pārdevuši 100% kompānijas akciju. Grupas Latvijas un Lietuvas aktīvi pārdoti "Livonia Partners", bet tās Igaunijas un Somijas aktīvi – "Elisa Corporation", portālu "Delfi" informēja uzņēmumu pārstāvji.

"Santa Monica Networks" sniedz pamattīkla, datu drošības, vienoto komunikāciju, kā arī datu centra pakalpojumus. Grupa rūpējas tieši par lielajiem telekomunikāciju uzņēmumiem un interneta pakalpojumu sniedzējiem, valsts uzņēmumiem, bankām un finanšu institūcijām, izglītības iestādēm un lielajiem ražošanas uzņēmumiem.

"Santa Monica Network" Igaunijas un Somijas aktīvus iegādājās telekomunikāciju uzņēmums "Elisa", Latvijas un Lietuvas aktīvus iegādājās "Livonia Partners", Baltijas privātā kapitāla uzņēmums, un "Santa Monica Networks" Latvijas un Lietuvas uzņēmuma vadība.

Somijas un Igaunijas uzņēmumu daļu iegādes cena sasniedz 28 miljonus eiro, bet atlīdzība par Latvijas un Lietuvas darījumu netiek izpausta.

"Santa Monica Networks Group kļuvis par tirgus līderi tīklu risinājumu, drošības un datu centru jomā visos četros uzņēmuma darbības tirgos. Tādēļ iegādātie uzņēmumu darbības virzieni ļoti labi papildina pircēju biznesu. Mēs jūtamies pārliecināti par pārdošanas darījumu, jo par komandu un mūsu kompetencēm parūpēsies ļoti labi un, atbilstoši mūsu cerībām, palīdzēs tām izaugsmes ceļā uz nākamo līmeni. "Elisa" un "Livonia" ir spējas un motivācija to izdarīt," skaidro "Santa Monica Networks" padomes priekšsēdētājs Tapani Tēriaho.

"Gadu gaitā "Santa Monica Networks" tā klientiem reģionā kļuvis par uzticamu tehnoloģiju partneri, pateicoties uzņēmuma dibinātāju un izcilās komandas vīzijai un mērķtiecībai. Uzņēmums darbojas augstas izaugsmes biznesa nozarē, jo nepārtrauktā sistēmu integrācija un mākoņpakalpojumu attīstība palielina datu plūsmu un aizvien lielāku nozīmi iegūst arī lietu interneta risinājumi un kiberdrošība," norāda "Livonia" dibinātāja Kristīne Bērziņa.

"Elisa" darījuma daļa būs jāapstiprina Somijas un Igaunijas konkurences iestādēm, bet "Livonia" daļa – Lietuvas drošības iestādēm. Darījumu pilnībā plānots noslēgt līdz 1.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!