Foto: DELFI Aculiecinieks
11. martā hiphopa projekta "MESA" uzstāšanās laikā koncertzālē "Palladium" organizācijas "Ghetto Games" līderim Raimondam Elbakjanam piederošais "Toyota Land Cruiser 100" bija novietots neatļautā vietā, proti, uz tuvējās ēkas pakāpieniem, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks Mārtiņš. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka spēkrata īpašnieks tiešām ir Elbakjans, tomēr viņš no jebkādiem komentāriem par notikušo atturējās.

Savukārt Rīgas pašvaldības policijā (RPP) pauž, ka konkrētajā gadījumā skatāma klaji nihilistiska attieksme pret ceļu satiksmes noteikumiem. "Kamēr neesam saņēmuši precīzāku informāciju par notikumu, nevaram uzreiz kvalificēt pārkāpumu, lai noteiktu precīzu sodu. Taču viennozīmīgi varam teikt, ka šajā gadījumā ir pārkāpti stāvēšanas noteikumi. Atkarībā no apstākļiem par šo pārkāpumu Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā ir paredzēts 30 vai 40 eiro sods," portālam "Delfi" skaidro RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Likumsargi aicina Rīgas iedzīvotājus par pamanītiem pārkāpumiem ziņot, izmantojot mobilo aplikāciju bit.ly/lietotne. Par konkrēto gadījumu aculiecinieku policija aicina ar oficiālu iesniegumu vērsties RPP Centra pārvaldē Hanzas ielā 7.

Attēlā redzamai spēkrats ir "Toyota Land Cruiser 100" automobilis, kas tika ražots līdz 2007. gadam. Šis modelis auto entuziastu vidū tiek uzskatīts par pēdējo "pareizo" "Land Cruiser" apvidus pārgājības un tehniskās izturības ziņā. Ne velti labs šī modeļa eksemplārs lietoto auto tirgū var maksāt pat dārgāk nekā pirmo gadu nākamās paaudzes "Land Cruiser".

Konkrētais eksemplārs ir aprīkots ar 4,2 litru dīzeļdzinēju un ir nobraucis jau gandrīz pusmiljonu kilometru, liecina publiski pieejamais CSDD e-pakalpjumu izraksts par šī spēkrata tehnisko apskašu vēsturi. Lietoto auto tirgū pēdējo ražojuma gadu "Toyota Land Cruiser 100" maksā no 14 līdz 21 tūkstotim eiro.

"Delfi" aculiecinieks Mārtiņš arī norādījis, ka apsver iespēju par iemūžināto pārkāpumu ziņot pašvaldības policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!