Foto: AFP/Scanpix
Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas pirmdien atgriezīsies laukumā un piedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā pret Losandželosas "Clippers".

Par latvieša spēlēšanu pēc pirmspēles treniņa paziņoja "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks.

Spēle Losandželosā sāksies otrdienas rītā plkst.4.30 pēc Latvijas laika.

Porziņģis pagājušajā nedēļā iedzīvojās kreisās kājas augšstilba sasitumā, kas viņam lika izlaist maču pret līgas vājāko komandu Bruklinas "Nets", kam "Knicks" dažu dienu laikā zaudēja divreiz. Latvietis svētdien aizvadīja pilnvērtīgu treniņu un pēc tā bija optimistiski noskaņots par savu dalību pirmdienas spēlē.

"Jūtos labi, lai gan vēl joprojām jūtos nedaudz stīvs. Tomēr spēju pilnvērtīgi piedalīties treniņā un, iespējams, spēlēšu pirmdien pret "Clippers"," vietējiem žurnālistiem dienu pirms mača sacīja Porziņģis.

"Knicks" komanda pēdējos mēnešos demonstrē blāvu sniegumu un tai izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā ir vairs tikai teorētiskas. Ņujorkas vienība ar 27 uzvarām 69 mačos atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma 12.vietā. Tikmēr "Clippers" ar 41 uzvaru 70 mačos ir Rietumu konferences piektajā pozīcijā.

"Protams, no šīs sezonas mēs visi gaidījām kaut ko lielu, tomēr jau no paša sākuma kaut kas nebija lāgā. Jutu, ka mums izdosies vairāki veiksmīgi nogriežņi, tomēr mums tā arī nesanāca nonākt tur, kur vēlējāmies," izteicās Porziņģis. Pirms sezonas NBA apskatnieki prognozēja "Knicks" komandai stabilu vietu izslēgšanas turnīrā, jo pirms sezonas tās sastāvu bija papildinājuši tādi zināmi basketbolisti kā Deriks Rouzs, Žoakims Noā, Kortnijs Lī un Brendons Dženingss, kurš šobrīd jau vairs nav ar šo vienību.

"No iekšienes bija diezgan viegli pateikt, ka neesam tik laba komanda. Varējām uzvarēt spēles, pateicoties savam talantam, taču skaidrs, ka tas nebūtu ilgi turpinājies," uzsvēra latvietis. "Vairums no mums kopā spēlēja pirmo reizi. Tas nevar notikt uzreiz - nevaram būt pretendenti uz čempionu titulu, lai gan, protams, par to nebija runas. Ir grūti spēlēt ar pilnu atdevi, ja jūti ka esi tabulas apakšā un nespēj uzvarēt. Lai varētu naktīs gulēt mierīgi, mums spēlēs no sevis ir jāatdod visi 100%."

"Neviens negrib zaudēt, it īpaši Ņujorkā. Tomēr tāda šobrīd ir situācija. Karmelo Entonijs komandas labā dara, cik vien spēj. Ne viņš, ne visi pārējie nav apmierināti ar rezultātiem, tomēr situācija ir tāda, kāda ir. Mums jānoslēdz šī sezona, cik vien labi iespējams, bet gribam savus rezultātus uzlabot nākamsezon," pauda Porziņģis.

Latviešu basketbolists uzsvēra, ka turpinās augt kā spēlētājs. "Koncentrējos uz savas spēles pilnveidošanu un to, kā kļūt par līderi."

Porziņģis šosezon 58 mačos vidēji iemetis 18,0 punktus un izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējis 2,0 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!