Latvijā pazīstamā igauņu alternatīvā roka grupa "Sibyl Vane" šopavasar izdos otro studijas ierakstu, kura priekštvēsnesis ir dziesmas "Bomber" videoklips, portālu "Delfi" informē grupas izdevēji no "I Love You Records".

Video tika filmēts ekstrēmos apstākļos uz aizsalušā Pērnavas līča, sniedzot ieskatu gaidāmā albuma noskaņā un estētikā.

"Pirms dažiem gadiem sākām dot priekšroku melnbaltajam. Mūsu pirmais albums bija krāsaināks un optimistiskāks, bet jaunais ieraksts ir vairāk nobriedis. Vēlējāmies to saglabāt tik vienkāršu, cik vien iespējams, lai norādītu virzienu, kurā "Sibyl Vane" pašlaik dodas. Melnbalts albums bez nosaukuma dod iespēju klausītājam ielikt tajā tādu nozīmi, kādu tas izjūt," stāsta grupas dziedātāja un ģitāriste Helēna Randlahta.

Mūziķe atceras dziesmas "Bomber" videoversijas filmēšanu: "Mums bija vīzija par sapņainu, monotonu filmu. Režisors Henrijs Holands pievienoja savu redzējumu. Mēs dienām ilgi gaidījām miglu, bet, kad tā beidzot parādījās, uz ledus jau bija piecu centimetru ūdens slānis. Gaiss bija tik mitrs, ka bojājās tehnika un aukstais vējš darīja visu vēl sliktāku."

Pirms pieciem gadiem "Sibyl Vane" pirmo albumu "Love, Holy Water & TV" izdeva Latvijas mūzikas apgāds "I Love You Records". Pa šo laiku grupa ir aktīvi uzstājusies Baltijā un Ziemeļvalstīs un ar savu enerģisko priekšnesumu ieguvusi jaunus cienītājus katrā koncertā.

Jaunais "Sibyl Vane" albums turpinās grupas sadarbību ar izdevniecību "I Love You Records". Tas nāks klajā 21. aprīlī vinila plates un kompaktdiska formātā, kā arī būs pieejams populārākajās digitālajās platformās.

Pēc albuma iznākšanas "Sibyl Vane" dosies turnejā pa Baltijas valstīm, kas sāksies 27. aprīlī ar koncertu Rīgas klubā "Nabaklab".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!