Foto: Publicitātes foto
Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību aicina piedalīties publikas balsojumā un noteikt, kurš ir spilgtākais darbs Latvijas arhitektūrā pagājušajā gadā. Balsojumā piedalās 18 darbi, kas izvēlēti Latvijas Arhitektūras balvas 2017 pusfinālam.

Pusfinālistus nominēja nacionālā žūrija, nosaucot tos preses konferencē 11. aprīlī. Tagad izvēlēto darbu vērtēšanu uzsākusi starptautiskā žūrija, bet paralēli tam aicinām ikvienu izteikt savas domas sabiedrības balsojumā.

Nobalsot par savu favorītu!

Balsojums portālā "Delfi" norisināsies no 12. aprīļa līdz 18. maija plkst. 23.59. Latvijas Arhitektūras gada balvas pasniegšana notiks 19. maijā, atjaunotajā Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā.

Nobalsot var reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses. Vienā reizē ir iespējams nobalsot par vairākiem Latvijas Arhitektūras gada balvas pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Latvijas Arhitektūras gada balvai šogad tika iesniegti kopumā 36 pieteikumi, arī vairāki Latvijas arhitektu radīti darbi citās valstīs.

Atgādinām, ka no 15. līdz 19. maijam notiks Arhitektūras nedēļa, kuras laikā norisināsies vairāki nozarei veltīti notikumi, tajā skaitā ārvalstu lektoru publiskas lekcijas un konkursa nominantu darbu izstāde. Arhitektūras nedēļas īpašais viesis – izcilais japāņu arhitekts, Tokijas 2020. gada olimpisko spēļu stadiona autors Kengo Kuma.

Latvijas Arhitektūras gada balvu pasniedz Latvijas Arhitektu savienībā sadarbībā ar LR Kultūras ministriju, un tas ir nozīmīgākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!