Foto: Sputnik/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempioni svētdien otro reizi vēsturē kļuva Sanktpēterburgas SKA komanda, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Finālsērijas piektajā mačā SKA viesos ar rezultātu 5:3 (0:1, 3:1, 2:1) apspēlēja Magņitogorskas "Metallurg" hokejistus, sērijā triumfējot ar rezultātu 4-1.

SKA komanda iepriekšējo reizi turnīrā triumfēja 2015. gadā, kad to trenēja Vjačeslavs Bikovs. Tikmēr kādreizējie Latvijas izlases spēlētāji Znaroks un Vītoliņš turnīrā triumfēja arī 2012. un 2013. gadā, trenējot Maskavas "Dinamo" hokejistus.

Par KHL izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts "Metallurg" komandas vārtsargs Vasilijs Košečkins. Viņš kļuva par otro spēlētāju līgas vēsturē, kurš nosaukts par vērtīgāko, kaut nav ieguvis titulu, sekojot Mitišču "Atlant" vārtsargam Konstantinam Baruļinam 2011. gadā.

Jau pašā spēles sākumā Magņitogorskas komanda izvirzījās vadībā, kad ātrā uzbrukumā ripu vārtos ieraidīja Oskars Osala, bet otrās trešdaļas sākumā Viktors Antipins panāca arī 2:0. Tomēr trešdaļas vidū divās ar pusi minūtēs Ņikita Gusevs un Aleksandrs Barabanovs panāca 2:2, bet 35. minūtē ātrajā uzbrukumā Jevgēņijs Dadonovs jau izvirzīja vadībā SKA.

Noslēdzošā perioda ievadā jau devītajā sekundē Iļja Kovaļčuks panāca 4:2, tomēr nieka 46 sekundes vēlāk Jaroslavs Kosovs vienus vārtus atguva. Kaut atlikušajā laikā laukumā centās dominēt Magņitogorskas komanda, nevienu no daudzajām iespējām tā neizmantoja, bet priekšpēdējās minūtes izskaņā pēc "Metallurg" hokejistu kļūdas Sergejs Plotņikovs izskrēja viens pret tukšiem vārtiem un uzstādīja spēles gala rezultātu.

Finālsērija sākās ar SKA uzvaru 5:4, bet nākamajā mačā "Metallurg" revanšējās, uzvarot ar 3:1. Savukārt trešdien uzvaru otrajā pagarinājumā izcīnīja SKA, kas bija pārāka ar rezultātu 2:1, bet piektdien bija labāka arī ar 3:2.

Magņitogorskas vienība šo trofeju ieguvusi 2014. un 2016. gadā.

Tagad Znaroks un Vītoliņš uzsāks Krievijas izlases trenēšanu, gatavojoties pasaules čempionātam, kurā piedalīsies arī daudzi KHL finālistu spēlētāju.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!