Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējā Stenlija kausa īpašniece Pitsburgas "Penguins", kā arī Sentluisas "Blues" komanda, svētdien svinēja trešos panākumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nonākot vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas turnīra nākamajā stadijā.

"Penguins" Austrumu konferences ceturtdaļfināla cīņā viesos pagarinājumā ar 5:4 (1:3, 2:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Kolumbusas "Blue Jackets", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-0 savā labā.

Par mača varoni kļuva Pitsburgas kluba uzbrucējs Džeiks Gincels, kurš guva trīs vārtus, tostarp pagarinājumā 14.minūtē nodrošinot viesiem uzvaru.

Spēle sākās ļoti rezultatīvi un jau septītajā minūtē "Blue Jackets" bija vadībā ar 3:1. Mājiniekiem divus vārtus guva Kems Etkinsons, savukārt otrajā periodā ar diviem precīziem metieniem izcēlās "Penguins" spēlētājs Braiens Rasts.

Trešajā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, vispirms Gincelam vairākumā panākot 4:3, bet nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Brendonam Dubinskim atjaunojot neizšķirtu. Savukārt uzvaru Pitsburga nodrošināja pagarinājumā, kad Gincels izmantoja komandas kapteiņa Sidnija Krosbija piespēli no aizvārtes.

Gincels kļuvis par pirmo "Penguins" hokejistu kluba vēsturē, kurš savā NHL debijas sezonā izslēgšanas spēlēs izcēlies ar "hat-trick".

"Nespēju vēl aptvert to, kas notika, bet šis bija unikāls vakars. Mani pavadīja veiksme un ripas lidoja vārtos," pēc mača sacīja 22 gadus vecais Gincels.

Ceturtā spēle šajā sērijā notiks otrdien Kolumbusā.

Tikmēr Rietumu konferences ceturtdaļfināla duelī Sentluisas "Blues" mājās ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Minesotas "Wild", sērijā panākot 3-0.

"Blues" labā vārtus guva Koltons Pareiko, Džeidens Švarcs un Aleksandrs Stīns, bet vārtos Džeiks Alens atvairīja 40 no 41 metiena, tiekot atzīts par spēles pirmos zvaigzni.

Savukārt citā Rietumu konferences duelī Edmontonas "Oilers" viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Sanhosē "Sharks", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Vienīgos vārtus šajā mačā deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Zeks Kasjens. "Oilers" vārtsargs Kems Telbots atvairīja visus 23 pretinieku metienus, tiekot atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

"Oilers" Stenlija kausa izcīņā ir iekļuvusi pirmo reizi kopš 2006.gada, kad zaudēja finālā.

Tikmēr Austrumu konferencē Monreālas "Canadiens" viesos ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Ņujorkas "Rangers", sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1.

Arī šajā mačā pirmās zvaigznes gods tika vārtsargam, jo "Canadiens" ripu ķērājs Kerijs Praiss atvairīja 20 no 21 metiena. Uzvarētājiem ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās arī Aleksandrs Radulovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!