Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas U-18 hokeja izlases mērķis ir pasaules čempionāta jauniešiem ceturtdaļfināls, kura sasniegšanai pirmdien nepieciešama uzvara mačā ar Slovākiju, norādījis komandas kapteinis Deniss Smirnovs.

Jau ziņots, ka Latvijas U-18 izlases hokejisti čempionāta pirmajos trīs mačos ir zaudējusi, ar 1:4 ciešot neveiksmi pret Kanādu, ar 0:4 piekāpjoties Šveicei, bet svētdien ar 2:7 atzīstot Somijas vienaudžu pārākumu.

Tikmēr Slovākija vispirms tikai ar 4:5 zaudēja Somijai, bet otrajā mačā ar 3:4 pagarinājumā zaudēja arī Kanādai.

Tomēr pirmdien, uzvarot mājinieci Slovākiju, Latvijas jauniešiem būs ļoti lielas cerības uz ceturtdaļfināla sasniegšanu, bet zaudējuma gadījumā kļūs skaidrs, ka nāksies cīnīties par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, kur pretiniece, visticamāk, būs Baltkrievija.

"Mūsu mērķis, dodoties uz šo turnīru, bija ceturtdaļfināla sasniegšana. Lai arī esam zaudējuši trīs spēlēs, uzvarot grupas pēdējā cīņā mēs varam sasniegt ceturtdaļfinālu, tāpēc mūs gaida ļoti nozīmīgs mačs," pēc svētdien aizvadītās spēles izteicies Latvijas izlases kapteinis Smirnovs, kura teikto citē Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

Iepriekšējā spēlē ar somiem, kuri ir pērnā gada U-18 pasaules čempioni, Latvijas hokeja jaunā maiņa ielaida četrus vārtus skaitliskajā mazākumā.

"Par daudz sapelnījām noraidījumus, bet spēle nevienādos sastāvos izšķīra mača likteni. Pietrūka spēles disciplīnas. Pat nezinu kāpēc, iespējams, bijām nedaudz noguruši, jo aizvadījām trešo spēli četru dienu laikā, piedevām visi pretinieki bija ļoti spēcīgi," sacīja Smirnovs, kurš ir komandas galvenā trenera Igora Smirnova dēls.

Latvija pret somiem otrajā periodā spēja panākt neizšķirtu 2:2, tomēr mača beigu daļā dominēja pretinieki.

A apakšgrupā pirms pirmdienas cīņām Somija iekrājusi maksimāli iespējamos deviņus punktus trijos mačos, kamēr Kanādai ir pieci punkti divās cīņās, bet Šveicei – trīs punkti. Savukārt Slovākija guvusi vienu punktu, bet Latvija pašlaik ir bez punktiem, tāpēc atrodas noslēdzošajā pozīcijā.

Ja Slovākija šodien zaudēs Latvijai, tai gan atliks vēl viena iespēja izkļūt no pēdējās vietas grupā, jo otrdien tā spēkosies ar Šveici.

Tikmēr B apakšgrupā pa sešiem punktiem ieguvusi ASV un Zviedrija, kamēr pa trim ir Čehijai un Krievijai, bet Baltkrievija trijos mačos pie punktiem nav tikusi un, visticamāk, ar A grupas pastarīti sacentīsies par vietas saglabāšanu. Baltkrievija svētdien vien 12 sekundes pirms beigām izlaida neizšķirtu duelī ar Zviedriju, savukārt noslēdzošajā cīņā pirmdien tiksies ar Krieviju.

Apakšgrupu turnīra noslēguma četras labākās komandas turpinās cīņu ceturtdaļfinālā, bet abu grupu vājākās izlases piedalīsies pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Ceturtdaļfināli, kā arī pirmais mačs par vietas saglabāšanu notiks ceturtdien, kad arī Latvijai gaidāma nākamā cīņa.

Pasaules čempionāts jauniešiem augstākajā divīzijā Slovākijā notiks līdz svētdienai. Galvenajam trenerim Igoram Smirnovam darbā ar Latvijas U-18 izlasi palīdz Mihails Svarinskis un Ronalds Ozoliņš, bet ar vārtsargiem strādā Sergejs Kuzņecovs.

Šosezon Smirnovs trenēja Latvijas virslīgā spēlējošo hokeja skolu "Rīga", savukārt Ozoliņš strādāja ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) pastarīti hokeja klubu "Rīga".

Latvijas U-18 izlase pasaules čempionātā augstākajā divīzijā startē trešo gadu pēc kārtas, iepriekšējās divas reizes nosargājot vietu elitē. Šī gada vājāko izlasi 2018. gada pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kas risināsies Krievijā, aizstās Francija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!