Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš noslēdzis otro sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Ņujorkas "Knicks", cer pārstāvēt Latvijas izlasi 2017. gada Eiropas čempionātā, intervijā portālam "fiba.com" atzina pats latvietis.

Jau vēstīts, ka līdz šim Porziņģa vasaras plāni nav skaidri, un nākamnedēļ preses konferencē Liepājā viņš paziņos, vai palīdzēs Latvijas izlasei. Pēdējo reizi Latvijas izlases kreklu Porziņģis uzvilka 2013. gadā, kad pārstāvēja U-18 valstsvienību.

Intervijā "fiba.com" Porziņģis uzsvēra, ka viņš noteikti gribētu palīdzēt Latvijas izlasei gaidāmajā Eiropas čempionātā.

"Gribētu palīdzēt komandai iekļūt otrajā kārtā un aizvadīt labu turnīru," sacīja Porziņģis. "Mums ir labs potenciāls un konkurētspējīga komanda."

"Vairāki spēlētāji aizvadījuši labas sezonas, un mums ir veterāni, kuri var sniegt ieguldījumu izlases sniegumā," viņš turpināja.

Latvijas valstsvienības pretinieki D apakšgrupā Stambulā būs Lielbritānija, Beļģija, Krievija, Serbija un Turcija.

"D grupa ir ļoti interesenta un ļoti spēcīga," uzskata Porziņģis. "Tādām komandām kā Serbijai un Turcijai ir liela pieredze. Viņi zina, kā uzvarēt šādos turnīros. Mums jābūt gataviem spēlēt augstākajā līmenī no pirmās dienas. Tāpat mums vajadzēs nedaudz veiksmes, tā vajadzīga visām komandām. Es gribētu palīdzēt komandai uzvarēt spēles."

Porziņģis šosezon aizvadītajās 66 NBA regulārā čempionāta spēlēs vidēji izcēlās 18,1 punktu un 7,2 atlēkušajām bumbām, bet "Knicks" atkal nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!