Foto: DELFI
Jelgavā reģistrētā graudu vairumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Agerona" apgrozījums aizvadītajā gadā bija 43,473 miljoni eiro, kas ir par 25,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 203 047, pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka kompānijas rezultāts pagājušajā gadā ir vērtējams kā negatīvs, un to var izskaidrot ar klimatisko apstākļu dēļ piegādāto nekvalitatīvo produkciju, kam sekoja cenas kritums, un problēmas attiecībā pret pircējiem. Tāpat kompānijas finansiālo rezultātu negatīvi ietekmēja Ēģiptes valūtas vērtības kritums un līdz ar to pircējs, laužot līgumu, radīja lielus zaudējumus uzņēmumam.

Vienlaikus "Agerona" vadība uz nākotni raugās pozitīvi. Lai risinātu situāciju ar valūtas vērtības kritumu Ēģiptē, kompānija ir atradusi daudzus jaunus partnerus, kā arī paplašinājusi potenciālo pircēju loku. Tāpat "Agerona" ir kļuvusi par vienu no lielākajiem zirņu piegādātājiem Pakistānā, nodrošinot stabilu un regulāru sadarbību. "Stabila, spēcīga un profesionāla komanda spēs realizēt uzņēmuma mērķus un gūt plānoto peļņu 2017. gadā," norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā.

"Agerona" arī turpmākajos gados plāno attīstīties, tomēr lēnāk nekā iepriekš, maksimāli samazinot riskus. Tāpat kompānija plāno sniegt efektīvus, drošus un kvalitatīvus pakalpojumus uzņēmuma klientiem. Kompānijas galvenie stratēģiskie mērķi ir turpināt attīstīt un paplašināt realizācijas tirgu iepirktajai precei, kā arī aktīvi strādāt pie tehnoloģiskiem risinājumiem informācijas tehnoloģiju jomā, kas atvieglos un uzlabos servisu. Tāpat "Agerona" plāno sasniegt peļņu, ievērojot kompānijas īpašnieka norādījumus.

Jau ziņots, ka "Agerona" apgrozījums 2015. gadā bija 34,688 miljoni eiro un peļņa bija 458 247 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Agerona" reģistrēta 2009. gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 2840 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Lietuvā reģistrētais uzņēmums "Agerona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!