Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons 2018. gadā atkāpsies no amata, preses konferencē paziņoja pati amatpersona.

Atgādinām, ka 2016. gadā Indriksons tika pārvēlēts LFF prezidenta amatā, bet jau toreiz viņš piebilda, ka pilnu četru gadu termiņu nenostrādās.

"Esmu gatavs atkāpties, un to teicu pagājušā gadā, ja būtu cienījams kandidāts. Tagad varu atklāt, ka strādāju pēdējo gadu un 2018. gadā atkāpšos. Visiem kandidātiem tagad ir gads laika, lai pārliecinātu biedrus," sacīja Indriksons.

Jau iepriekš Indriksons uzstāja, ka šī brīža Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs varētu būt viņa aizstājējs, un arī tagad viņš par to ir pārliecināts. Tāpat Indriksonam esot vēl viens kandidāts uz šo amatu, taču viņa vārdu vēl nenosauca.

Pēdējā laikā futbola sabiedrībā izskanējušas dažādas spekulācijas, ka Indriksonam vajadzētu jau šobrīd aiziet no LFF, tomēr nākamnedēļ gaidāmajā kongresā šobrīd dienas kārtībā nav jautājuma par LFF prezidenta vēlēšanām. Indriksons sola nelikt šķēršļus, ja LFF biedri kongresā jau šogad nolems balsot par jaunu organizācijas vadītāju.

Aizvadītā gada vēlēšanās Indriksons pārspēja Krišjāni Kļaviņu, taču pašreizējais LFF prezidents netic, ka Kļaviņš varētu kļūt par viņa pēcnācēju.

Indriksons Latvijas Futbola federācija prezidenta amatu ieņem kopš 1996. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!