Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Japāņu tehnoloģiju kompānija "Sony" trešdien, 19. aprīlī, prezentēja savu maināmo objektīvu bezspoguļa fotokameru flagmani "Sony α9". Šī 35 mm sensora fotokamera būšot visātrākā ne tikai starp bezspoguļa, bet arī digitālajām spoguļkamerām. "Sony α9" pamatā paredzēts sporta sacensību fotografēšanai.

"Sony α9" ir 24 megapikseļu CMOS sensors ar 35 milimetru diagonāli jeb tā saucamais "pilnā kadra" formāts. Uz fotosensora ir 693 fāzes autofokusa punkti, kuri nosedz 93% kadra. Turklāt fotosensoram ir piecu asu stabilizācijas sistēma, kas nodrošina līdz pat piecu soļu kompensāciju ekspozīcijā.

Būtiskākā atšķirība no citām jau pazīstamajām "Sony" bezspoguļa 35 mm fotokamerām ir tā, ka šis flagmanis spēj uzņemt 20 kadrus sekundē līdz pat 200 RAW failu vienlaicīgā sekvencē. Tiesa, šādu fotografēšanas ātrumu tā sasniedz ar elektronisko fotoslēdzi. Protams, "Sony α9" ir aprīkots arī ar mehānisko slēdzi. Sinhronizācija ar zibspuldzi tiek nodrošinātā līdz sekundes 250. daļai.

Tāpat "Sony α9" nodrošina filmēšanas funkciju 4K izšķirtspējā. Fotokamerai ir divas SD atmiņas karšu ligzdas (viena no tām atbalsta UHS-II zibatmiņu) un akumulators esot divkārt lielāks nekā citām "Sony" fotokamerām. Tāpat būs pieejams papildu aksesuārs ar vēl diviem akumulatoriem tajā.

"Sony α9" tirdzniecībā nonāks maijā un maksās aptuveni 5300 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!