Foto: AFP/Scanpix

Spānijas grands "Barcelona", neskatoties uz milzīgu spiedienu, trešdien nespēja gūt vārtus UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē ar Itālijas čempioni Turīnas "Juventus", noslēdzot dalību sacensībās, kamēr par vēl vienu pusfināla dalībnieci kļuva Francijas čempionāta līdere "Monaco".

"Barcelona" savā laukumā cīnījās 0:0 (0:0) ar "Juventus" un pēc neveiksmīga pirmā mača cieta neveiksmi summā ar rezultātu 0:3.

Tikmēr "Monaco", pateicoties veiksmīgam pirmajam puslaikam, ar 3:1 (2:0) apspēlēja Vācijas vienību Dortmundes "Borussia" un summā triumfēja ar 6:3.

Līdz ar to "Juventus" un "Monaco" pusfinālā pievienosies Madrides komandām "Real" un "Atletico", jo abas pagājušās sezonas finālistes nākamo kārtu sasniedza jau otrdien.

Spēlē Barselonā mājinieki centās veikt vēl vienu fantastisku atspēlēšanos un viņiem arī mačā un īpaši otrajā puslaikā bija izteikts pārsvars, tomēr neviena no iespējām tā arī netika realizēta. Pirmā puslaika beigās pēc sadursmes gaisā uz galvas piezemējās argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi, tomēr viņš pēc tam spēja turpināt maču.

"Juventus" vārtos lieliski darbojās pieredzējušais Džanluidži Bufons, dueli noslēdzot nepārspēts.

Kā vēstīts, "Barcelona" vienu iespaidīgu atspēlēšanos šosezon iepriekš veica, jo astotdaļfinālā pret Francijas čempioni Parīzes "Saint-Germain" tai pēc pirmā mača bija četru vārtu deficīts, tomēr summā tika izrauts neticams panākums ar 6:5.

Tikmēr otrajā mačā "Monaco" pirmajās 17 minūtēs iesita divus vārtus, kas nozīmēja, ka "Borussia", lai sasniegtu pusfinālu, nepieciešams izcelties četras reizes. Vispirms dueļa trešajā minūtē izcēlās Kiljans Mbape, kurš bija pirmais pie atlēkušās bumbas, bet nepilnas 15 minūtes vēlāk kolumbietis Radamels Falkao pēc centrējuma atzīmējās ar galvu.

Otrā puslaika sākumā "Borussia" vienus vārtus atguva, kad pēc lieliska Usmana Dembelē individuālā gājiena no vārtu priekšas izcēlās Marko Reiss, tomēr arī šajā mačā komandai, kurai vajadzēja atspēlēties, neskatoties uz spiedienu, neko vairāk paveikt neizdevās, turklāt 81.minūtē viesi ielaida vēl vienus vārtus, kad pretuzbrukumā ar pirmo pieskārienu bumbai mačā izcēlās Valers Žermā.

Šo komandu pirmā spēle Dortmundē vairāk palikusi atmiņā ar notikumiem ārpus laukuma - neilgi pirms pagājušajā otrdienā paredzētās cīņas "Borussia" komanda iekļuva sprādzienā, kurā traumas guva spāņu aizsargs Marks Bartra. Kaut vienības futbolisti bija šokā, tika lemts, ka dienu vēlāk viņiem jādodas laukumā un trešdien "Monaco" izcīnīja panākumu ar 3:2, kas deva handikapu pirms atbildes cīņas.

Trešdien Batra bija devies uz Monako, lai atbalstītu komandas biedrus.

"Monaco" sasniegusi pirmo UEFA Čempionu līgas pusfinālu kopš 2004.gada, kad titula mačā piekāpās "Porto". Neviens Francijas klubs Eiropas prestižākā turnīra pusfinālā nav spēlējis kopš 2010.gada, kad to paveica Lionas "Olympique", turklāt "Monaco" dalību sacensībās šosezon sāka vēl jūlijā no kvalifikācijas trešās kārtas. Tikmēr neviena Vācijas komanda pusfinālā nebūs pirmoreiz kopš 2009.gada.

Kā vēstīts, par pirmajām divām pusfināla dalībniecēm otrdien kļuva abas spēcīgākās Madrides komandas, kas pērn samēroja spēkus sacensību finālmačā - "Real" pagarinājumā izslēdza Vācijas grandu Minhenes "Bayern", bet "Atletico" apturēja Anglijas čempioni Lesteras "City".

UEFA Čempionu līgas pusfināla izloze notiks piektdien, bet šīs sezonas sacensību fināls 3.jūnijā tiks aizvadīts Kārdifā, Velsā.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides "Real", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību "Atletico", turklāt šīs komandas titula mačā tikās otro reizi trīs gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!