Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pirmie sasniedza Anaheimas "Ducks", kas trešdien izbraukumā ar rezultātu 3:1 pārspēja Kalgari "Flames" un sērijā līdz četrām uzvarām izcīnīja uzvaru ar 4-0.

Spēles pirmajā periodā minūtes un astoņu sekunžu laikā "Ducks" spēlētāji Patriks Īvss un Neits Tompsons panāca rezultātu 2:0, bet otrajā trešdaļā Šons Monahans vienus vārtus "Flames" atguva. Līdzīgā cīņas turpinājumā pārāki tomēr izrādījās "Ducks", un Raiens Geclafs vēl meta ripu tukšos vārtos.

Otrajā kārtā "Ducks" spēkosies ar Sanhosē "Sharks" un Edmontonas "Oilers" pāra uzvarētājiem. Šobrīd šajā sērijā ir neizšķirts 2-2.

Nākamajai kārtai pietuvojās arī Otavas "Senators", kas trešdien izbraukumā ar rezultātu 1:0 pieveica Bostonas "Bruins" un sērijā panāca rezultātu 3-1.

"Senators" komandai vienīgos vārtus guva Bobijs Raiens, kurš precīzi meta 46. minūtē, bet vārtos Kreigs Andersons atvairīja visus 22 pretinieku metienus.

No izstāšanās no Stenlija kausa paglābās Minesotas "Wild". Trešdien minesotieši izbraukumā ar 2:0 pieveica Sentluisas "Blues", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-3.

Uzvarētājiem vārtus guva Čārlijs Koils un Martins Hanzals, savukārt Devins Dubniks atvairīja visus 28 pretinieku metienus.

Līdzīga spēkošanās turpinājās starp Vašingtonas "Capitals" un Toronto "Maple Leafs". Izbraukumā Vašingtona izcīnīja uzvaru ar 5:4, izlīdzinot rezultātu sērijā 2-2.

"Capitals" pirmajā trešdaļā pēc Timotija Līfa Ošī, Aleksandra Ovečķina un diviem Toma Vilsona precīzajiem metieniem panāca rezultātu 4:1, tomēr Džeimss van Rīmsdaiks un Ostons Metjūzs atjaunoja "Maple Leafs" cerības, samazinot deficītu līdz 3:4. Tad Ošī vēlreiz atjaunoja divu vārtu pārsvaru Vašingtonai, bet izskaņā Tailers Bozaks deva cerību Toronto komandai, tomēr izlīdzināt rezultātu vairs neizdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!