Ievadot gaidāmo Latvijas sieviešu futbola turnīru sezonu, ceturtdien, 20. aprīlī, norisinājās īpašs pasākums un preses konference, kurā tika prezentēta jaunā Latvijas sieviešu futbola identitāte un izklāstītas sieviešu futbola turnīru sezonas aktualitātes.

"Jaunā Latvijas sieviešu futbola identitāte zem kopīga zīmola apvieno visus pašmāju sieviešu un meiteņu futbola turnīrus, pasākumus un aktivitātes, veicinot un bagātinot piederības sajūtu plašajai Latvijas sieviešu futbola ģimenei. Latvijas sieviešu futbola logotips sastāv no kroņa, kas pasvītro futbolistes kā Latvijas futbola princeses. Logotipā ir ieintegrēta arī futbola bumba, kā arī dzīvības, enerģijas un mūžīgās kustības simbols Saule. Ieskatoties rūpīgāk, logotipā var redzēt arī latviešiem tuvās Zvaigznes un Ausekļa zīmes, lai futbolistes tiektos pēc zvaigznēm un par tādām arī kļūtu," teikts LFF paziņojumā par jauno identitāti.

Līdzās jaunajai Latvijas sieviešu futbola identitātei izveidota arī jauna Latvijas sieviešu un meiteņu futbola interneta platforma www.sieviesufutbols.lv, kas jebkuram interesentam atvieglos pievienošanos klubu treniņiem, treneru un tiesnešu kursiem, kā arī sniegs citu būtisku informāciju par sieviešu un meiteņu futbola attīstīšanas iespējām.

"Nu jau neviens vairs nav jāpārliecina, ka sieviešu futbols Latvijā attīstās un pie mums ieņem būtisku vietu. Vēl nesen uz zīmolu skatījās kā uz mārketinga rīku, bet pašlaik mēs saprotam, ka zīmols ir kas krietni vairāk. Latvijas sieviešu futbola jaunā identitāte iemieso vērtības, ar kurām visa Latvijas futbola ģimene vēlas sevi asociēt. Latvija sieviešu un meiteņu futbola vidē ieguldītais un līdz šim sasniegtais ir pamanīts arī starptautiskā līmenī, tāpēc katrs ar šo futbola segmentu saistītais cilvēks var justies lepns ar darbu, ko dara ikdienā. Mēs nedomājam apstāties, jo tas, kas ir izdarīts līdz šim, vēl ne tuvu nav griesti. Sieviešu un meiteņu futbols turpinās attīstīties, un tam tiks atvēlēti arvien lielāki resursi," izteicās Latvijas Futbola federācijas (LFF) izpilddirektors Edgars Pukinsks. "Arī Latvijas futbola attīstības stratēģijā 2017.–2024. gadam, ko prezentēsim gaidāmajā LFF kongresā, sieviešu un meiteņu futbolam ir būtiska vieta."

"Fakts, ka šogad Sieviešu futbola līgā startēs četras komandas, nekādi neietekmēs Latvijas pārstāvniecību UEFA Čempionu līgā. Dažreiz ir vērts spert vienu soli atpakaļ, lai pēc tam veiktu trīs soļus uz priekšu. Jaunās sezonas uzvarētāji UEFA Čempionu līgas turnīrā varēs piedalīties nākamajā sezonā, bet šosezon Latvijas godu tajā aizstāvēs "Rīgas Futbola skola". Visi kopīgi ceram, ka mums šogad izdosies kvalifikācijas turnīru uzņemt pašu mājās. Mums ir jādomā, kā Sieviešu futbola līgu padarīt pēc iespējas savstarpēji konkurētspējīgāku, tāpēc nākamajā sezonā tās dalībniekiem pievienosies šīgada 1. līgas čempioni. Šis un tiem sekojošie ieplānotie nākamie soļi ļaus abus sieviešu futbola turnīrus Latvijā pēc vairākiem gadiem saukt par stabiliem un spēcīgiem," izcēla LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. "Mūsu mērķis ir sieviešu futbola esamība katrā Latvijas reģionā un pilsētā, tāpēc šogad turpināsim attīstīt LFF sieviešu futbola attīstības braucienu tradīciju, "Live Your Goals" festivālu norisi, pirmoreiz rīkosim atsevišķu U-16 vecuma grupas čempionātu un izmēģināsim jauno projektu "Meiteņu futbols atgriežas skolās". Novēlu aizraujošu un ar emocijām bagātu sezonu, kas dos impulsu attīstīties tālāk!"

"Mūsu uzņēmuma sadarbība ar futbolu ir veidojusies jau sen, un šobrīd ir gandarījums par līdz šim paveikto, kas paver plašas attīstības iespējas nākotnē. Būt daļai no sieviešu futbola pasaules ir liels un skaists gods. Attīstoties kopā, jūtam, ka mēs ne tikai esam kā uzņēmums, kas atbalsta sieviešu futbolu, bet arī dzīvo tam līdzi. Labie vārdi, kurus saņem futbolistes, ir patiesi un pelnīti. Novēlu meitenēm sportiskus panākumus un visos dzīves apstākļos būt sievietēm," pauda Latvijas sieviešu futbola patrona "Bella" pārstāve, "TZMO Latvija" valdes priekšsēdētāja Ruta Dziļuma.

Pasākumā bija pārstāvētas arī visas Sieviešu futbola līgas (SFL) un Sieviešu futbola 1. līgas komandas, kas dāvinājumā no LFF saņēma jaunās sezonas spēļu bumbas.

Valsts spēcīgākajā sieviešu futbola līgā – SFL – par 2017. gada sezonas godalgām cīnīsies pēdējo gadu labākā komanda "Rīgas Futbola skola" un tās iepriekšējo sezonu sīvākā konkurente FK "Liepāja", kā arī pērnās sezonas bronzas medaļniece "Riga United Ladies" un jaunizveidotā komanda FK "Spartaks Jūrmala/46.vsk". Četras komandas līdz oktobrim aizvadīs četru apļu turnīru.

Pirmā SFL turnīra spēļu kārta tiks aizvadīta 23. aprīlī Liepājā un Rīgā.

"Rīgas Futbola skola" par SFL čempionvienību kļuvusi četrus gadus pēc kārtas. Šī kluba otrā komanda pērn uzvarēja arī Sieviešu futbola 1. līgas sacensībās.

Tikmēr Sieviešu futbola 1. līgas turnīrā otro sezonu pēc kārtas dalībnieku rindas papildinājušās par vienu komandu, līdz ar to 2017. gada sacensībās spēkiem mērosies desmit vienības. Čempionātā startēs pēdējo sezonu vadošā komanda "Rīgas Futbola skola-2", pērnās sezonas vicečempione "AFA Olaine" un bronzas medaļniece BFC "Daugavpils", kā arī "Rēzeknes BJSS/SK Progress", Preiļu novada BJSS, FK "Laidze"/Talsu NSS, Rēzeknes novada BJSS un SK "Imanta", kā arī sacensību jaunpienācējas no FK "Iecava/Jelgava" un SK "Super Nova" komandām.

Pirmais turnīra mačs, kas atklās Latvijas sieviešu futbola sacensību sezonu, notiks 21. aprīlī Daugavpilī, bet nākamās trīs spēles 23. aprīlī uzņems laukumi Rēzeknē, Jelgavā un Olainē.

Šīs sacensības jaunajā sezonā tiks izspēlētas divos posmos, kur pirmajā norisināsies viena apļa turnīrs, bet otrajā komandas atkarībā no pirmā posma rezultātiem sadalīsies divos pieciniekos, savā starpā aizvadot vēl vienu apli un ņemot līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs iekrātos punktus. Līdz ar to katra komanda sezonā aizvadīs pa 13 spēlēm.

Sieviešu futbola 1. līgas turnīra galvenais mērķis bez spēļu prakses nodrošināšanas ir fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz SFL, kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!