Nespēlējot latvietim Jānim Timmam, viņa pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda ceturtdien garantēja otro vietu VTB Vienotās līgas regulārajā sezonā, kas nozīmē, ka tā ceturtdaļfinālā spēkosies ar Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Savā priekšpēdējā regulārās sezonas spēlē "Zeņit" ar rezultātu 89:78 (25:25, 28:22, 29:11, 7:20) mājās apspēlēja Saratovas "Avtodor" basketbolistus, tomēr Timma elkoņa traumas dēļ pagaidām nav spējīgs doties laukumā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Jevgēņijs Valijevs.

"Zeņit" komandai regulārajā sezonā vēl atlikusi viena spēle, tomēr kāpt augstāk vai krist zemāk tā vairs nevar. Arī "VEF Rīga" vēl atlikusi pēdējā cīņa, kas kopvērtējumā neko nemainīs - svētdien tā viesos duelēsies tieši ar "Avtodor".

Regulārajā turnīrā ar 22 panākumiem 24 spēlēs triumfējusi Maskavas CSKA komanda, kurai ar 20 uzvarām 23 dueļos seko "Zeņit". Tālāk seko Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", Maskavas apgabala "Himki", Kazaņas "Unics" komanda ar Nikolaju Mazuru treneru kolektīvā un Krasnojarskas "Jeņisej".

Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 23 cīņās atrodas septītajā pozīcijā, bet astotnieku noslēgusi Kazahstānas vienība "Astana".

Tikmēr Latvijas speciālistu Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētā "Ņižņij Novgorod" vienība regulāro sezonu beigusi ar astoņiem panākumiem 24 mačos. Tā pašlaik atrodas devītajā pozīcijā, bet var atkrist arī zemāk.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, regulārajā sezonā aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!