Foto: Reuters/Scanpix
Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionei 100 metru barjerskrējienā Briannai Roulinsai ceturtdien piespriesta viena gada diskvalifikācija, jo viņa antidopinga programmā vairākkārt nav ziņojusi par savu atrašanās vietu.

Viņai anulēti visi rezultāti, kas sasniegti pēc 2016.gada 27.septembra, kad amerikāniete pēdējo reizi nebija atrodama antidopinga kontrolieriem, tomēr tas neietekmēs sportistes olimpisko zelta medaļu.

Roulinsa nevarēs piedalīties augustā Londonā gaidāmajā pasaules vieglatlētikas čempionātā.

Kaut Roulinsai 2016.gadā tika veiktas astoņas ārpus sacensību dopinga pārbaudes, viņa trīs reizes 12 mēnešu laikā kontrolieriem nebija sastopama, kas nozīmē pārkāpumu. Divas no šīm reizēm bija septembrī pēc olimpisko spēļu noslēguma.

Sportistes pārstāvji pavēstījuši, ka vismaz viens no šiem pārkāpumiem bija kļūda datora programmā, kurā nepieciešams veikt ziņošanu, un arī lietas izmeklētāji secināja, ka ir daudzi sportistes vainu mīkstinoši apstākļi, tāpēc viņai piešķirts maigākais iespējamais sods.

"Uzņemos pilnu atbildību par kļūdām, ko pieļāvu un kas izraisīja diskvalifikāciju. Esmu vīlusies, ka nāksies izlaist gaidāmo sezonu, bet tam pie vainas bija mana nesaprašana kā programma darbojas," pauda Roulinsa. "Vienmēr esmu bijusi un turpināšu būt ASV Antidopinga aģentūras (USADA) atbalstītāja viņu cīņā, lai saglabātu mūsu sportu tīru. Turpināšu strādāt un pierādīt, ka ir iespējams tikt pie panākumiem bez jebkādiem atvieglojumiem."

Roulinsa 2016.gadā Maskavā arī kļuva par pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!